Kırklareli Vize Belediyesi tarafından bu yıl 8. sini düzenleyecek olduğu Tarih ve Kültür Festivali, 29 Ağustos Perşembe günü başlıyor.

8-vize-tarih-ve-kultur-festivali-basliyorVize Belediye Başkanı Selçuk Yılmaz, “Bu yıl 8.sini düzenlediğimiz, Vize Tarih ve Kültür Festivalimiz 29-31 Ağustos 2013 tarihleri arasında Vize’de yapılacak” dedi.

Milattan önce 5 bin yıllarına dayanan tarihi ile Traklara, Romalılara, Bizanslılara ve Osmanlılar Dönemi’ndeTrakya’daki 3 sancaktan biri olan Vize, Cumhuriyetin Kurulmasıyla da Belediye olduğunu belirten Başkan Yılmaz, ” Bugüne kadar yapmış olduğu çalışmalarla adını yazılı ve görsel medyada sıkça duyuran Belediyemiz geçtiğimiz günlerde aldığı Trakya’nın tek sakin şehri (Cittaslow) unvanıyla da bu farklılığını ortaya koymaktadır. Bu kapsamda festivalimize katılacak olan misafirlerimizin tarihiyle, kültürüyle, eşsiz yeşilliği ve doğasıyla Trakya’nın gözbebeği olan bir ilçeyi görme fırsatı yakalayacaklarını söylüyor ve herkesi festivalimize davet ediyoruz.

29 Ağustos Perşembe günü Tören Alanına Festival çelenginin sunulması ile başlayacak olan 8. Vize Tarih ve Kültür Festivalimizin 1. Günü programında, Vize Ihlamurları Fotoğraf Sergisi, Istrancalar Bölgesi Megalitik Kutsal Alanlar Anıtları Fotoğraf Sergisi, Halkoyunları gösterileri, Vize keman grubu gösterisi yer alacak ve gece ise Raca, Grup Letafet ve Gökçe Konserleri ile sona erecek.Festivalimizin 2. Günü olan 30 Ağustos Cuma günü, 30 Ağustos Zafer Bayramı “Atatürk Fotoğraf Sergisi Açılışı” ile başlayacak, devamında Zafer Bayramı Bisiklet Turu, “Paris’in Düşü Helen ve Bedenin Dili” Zihinsel Engelliler Tiyatrosu, Sakin Şehir Vize Kısa Filmi sunumu ve 30 Ağustos Zafer Bayramı Film Sunumu yer alacak, gece ilk olarak Grup Dodiyez sahne alacak ve Yeni Türkü konseriyle son bulacak.

Festivalin 3. ve son günü olan 31 Ağustos Cumartesi günü Sakin Şehir Vize Uçurtma Şenliği ile başlayacak olan program, Vizeli Şair Metin Göktaş’ın Sokak Çocukları Şiir Kitabı İmza günü ve Söyleşi, Vize Belediyesi Hizmetler Sunumu ve Sakin Şehir Vize Belgesel Filmi gösterimleri ile devam edecek. Gece Şafak Sönmez konseri ile başlayacak ve finalde ise ünlü sanatçı Gülşen sahne alacak” dedi.

 

İHA

Reklamlar