Cem Vakfı Kurucu ve Genel Başkanı İzzettin Doğan, “Alevi İslam anlayışının hem kendi toplumumuz hem de uluslararası toplum tarafından tanınmasını sağlamaya çalışıyoruz. Bu açıdan bugünkü toplantı gerçekten de çok önemliydi” dedi.

6-uluslararasi-anadolu-inanc-onderleri-toplantisiDoğan, Cem Vakfı’nca Bostancı Gösteri Merkezi’nde düzenlenen 6. Uluslararası Anadolu İnanç Önderleri Toplantısı’nın kapanışında yaptığı konuşmada, 18 ülkeden gelen temsilcilerle birlikte bugün tarihi bir gün yaşandığını söyledi.

Alevi İslam inancını benimsemiş, yüzyıllar boyu o inancın esaslarını kendi halkına anlatmış ve o istikamette yaşam düzeni kurmuş dede ve babaların bir çağrı üzerine toplantıya geldiğini kaydeden Doğan, katılımcılara ve davetlilere hitaben şunları söyledi:

“Hepinize ayrı ayrı teşekkürlerimi, en derin saygılarımı sunuyorum. Sizlerde kendi inancınıza olan bu derin saygı ve sevgi olduğu sürece hangi ülkede olursanız olun, siyaset erbabı ve devletleri yönetenlerin sizlere karşı tavırları ne olursa olsun kazanacak olanlar her zaman sizler olacaksınız.

Alevi İslam anlayışının hem kendi toplumumuz hem de uluslararası toplum tarafından tanınmasını sağlamaya çalışıyoruz. Bu açıdan bugünkü toplantı gerçekten de çok önemliydi.”

İnsanlığın varabileceği son noktanın Tanrı’nın zerresi olma bilincine ulaşabilmek olduğunu belirten Doğan, bunun Alevi İslam anlayışının ve Kur’an’ın özünü oluşturduğunu ifade etti.

Doğan, “Bu itibarla, yüzyıllardır çekmiş olduğunuz zahmetler, uğruna vermiş olduğunuz savaşlar, savaş derken mücadeleyi kastediyorum, mücadeleler hayatı böyle bir amaç uğruna tüketmeye değer kılıyor” diye konuştu.

Yakın bir gelecekte bu tür toplantılara katılımın daha da artacağını belirten Doğan, toplantının, İslam’ı tehdit olarak görmek isteyen Batı dünyasının aydınlatılmasına katkı sunacağına olan inancını dile getirdi.

Doğan, konuşmasının sonunda, toplantının düzenlenmesinde emeği geçenler ile katılımcıların milyonlarca insana cesaret ve umut verdiğini vurgulayarak, “Allah, hepinizin hizmetini kabul etsin” diye dua etti.

 

Sonuç bildirgesi

Bu arada, toplantının sonuç bildirgesinde, Aleviliğin, İslam’ın birbirinden ayrılmaz iki büyük değeri olan Kur’an-ı Kerim ve Ehl-i Beyt’e bağlılığı ifade ettiği belirtildi.

Bildirgede, herkesten vergi toplayan devletin her alandaki hizmet ve imkanlarının da adil ve eşit bir biçimde tüm inanç grupları tarafından kullanılması yönündeki talep yinelendi.

Toplantıya, Türkiye’nin yanı sıra Almanya, Avusturya, İsviçre, Hollanda, Macaristan, Kazakistan, Arnavutluk, Kosova, Yunanistan, Bulgaristan, Azerbaycan, İran, Makedonya, Karadağ, Bosna-Hersek, Başkurdistan, Altay ve KKTC’den inanç önderleri katıldı.

 

AA

Reklamlar