Kırcaali Belediyesi ve Ömer Lütfi Derneği tarafından her yıl düzenlenen Bulgaristan Etnik Topluluklar Festivali’nin beşincisi bu yıl 8 Haziran 2013 tarihinde saat 14.00’de Belediye Kültür Evi salonunda gerçekleşecek. Festival, Kırcaali Hoşgörü Başkenti adında Kırcaali Belediye Başkanı Müh. Hasan Azis’in himayesi altında gerçekleşiyor.

Bulgaristan-Etnik-Topluluklar-FestivaliBulgaristan çapından çeşitli etnik grupların temsilcilerinden oluşan folklor ekipleri ve müzik grupları Kırcaali Kültür Evi salonunda hoşgörü gösterisi sunacak.

Ömer Lütfi Derneği Müdürü Müzekki Ahmet festivalle ilgili şunları söyledi: “Bundan 5 yıl önce Kırcaali, Hıristiyan ve Müslümanların hoşgörü içerisinde yaşadığı bir şehir olduğundan biz böyle bir festival yapmaya karar aldık.

Festivalle milli kültürün bir parçası olarak ülkede farklı etnik gruplar kültürünün renkli bir demet oluşturduğunu göstermeyi amaçlıyoruz. Her yıl festivale ilgi çoğalmaktadır.

Bu yıl 25’den fazla folklor ve müzik grubu katılacak. Katılan grupların çoğu Türklerin temsilcileri olacak. Sahnede 500’den fazla amatör sanatçı yer alacak.”

 

Resmiye Mümin – KH

Reklamlar