4. Klarnet Festivali'nde Kültürler Müzikle Buluştu

istanbul Nefes Alıyor” sloganıyla  gerçekleştirilen 4.Uluslararası Klarnet Festivali son akşamında İstanbullu müzikseverlere unutulmayacak bir gece yaşattı. BBC tarafından verilen “R3 Awards for World Music” ödülüne sahip olan ve Bulgaristan‘ın tanıtım yüzü olmaya layık görülen m İVO PAPAZOV ve Trakia Band, sonrasında Klezmer ile gypsy jazz müziğinden etkilenerek yola çıkan ve altı farklı kültürü altı farklı ülkeden müzisyen ile bir araya getiren BARCELONA GIPSY KLEZMER ORCHESTRA’nın sahne aldığı gece Cemal Reşit Rey’de yapıldı. Doğuş Grubu’nun ana sponsorluğundaki festivale yaklaşık 2 bin kişi katıldı. Balkan ritmlerine dayanamayan seyirciler müziğe eşlik ettiler.

İVO PAPAZOV’DAN ‘UZUN İNCE BİR YOLDAYIM’

Sahneye ilk sırada çıkan İvo Papazov ve Trakia Band, duygusal şarkılarıyla izleyiciyi Balkan topraklarında bir seyahate çıkarırken, Papazov, ‘Biraz Bulgaristan‘a geçeceğim şimdi. Bu şarkı Bulgaristan göçmenleri için. En çok da Gaziali ve Silistre’ sözleriyle hemşehrilerine selam gönderdi. Sanatçının klarnetiyle çaldığı ‘Uzun İnce Bir Yoldayım’ şarkısı, dakikalarca alkışlandı.

SURİYELİ MÜLTECİLERİ UNUTMADILAR

İvo Papazov, sonrasında sahneye çıkan Barcelona Gipsy Klezmer Orchestra’nın klarnetçisi Robindro Nikolic seyirciyi Türkçe ‘İyi akşamlar’ dileyerek sonrasında’Bu benim Türkçe’min %50’sini oluşturuyor. Biz bu şehre aşığız’ açıklamasında bulundu. Vokal Sandra Sangiao, ise ‘Bu sihirli dakikalarda Suriyeli mültecileri de hatırlamak isteriz. Başka da bir şey yok’ dedi.

SERKAN ÇAĞRI BİZE ŞARKI ÖĞRETTİ’

Nikolic, ayrıca festivalin sanat direktörü Serkan Çağrı‘ya daveti için teşekkür ederek ‘Biziİstanbul‘a çağırdıkları için Serkan Çağrı‘ya teşekkür ediyorum. Barcelona‘da Türkçe şarkıyı çaldığımızda insanlar şaşırıyor. Ama burada keyifle seslendireceğiz. Bize Serkan Çağrı öğretti’diyerek Kürdili Hicazkar Longa’yı çaldı. Parçanın ritmine kapılan seyirciler, vokal Sangio ve klarnetçi Nikolic de seyircinin arasına girince, ayağa kalkıp alışılagelmedik bir şekilde dansetti. Konser salonu renkli görüntülere sahne oldu. Grup, yoğun istek üzerine bis yaptı ve ‘Türkiye aşığıyız’ diyerek tüm salonu arkalarına alarak fotoğraf çektirdi.

Reklamlar