Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İstanbul Boğazı’na yapılacak 3. köprünün isminin “Yavuz Sultan Selim” olacağını açıkladı. 3. Boğaz Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu Projesi’nin temel atma töreni Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Cemil Çiçek ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve bazı bakanların katılımlarıyla yapıldı.

3-kopru-ismiCumhurbaşkanı Abdullah Gül, 3. Boğaz Köprüsü temel atma törenine katıldı. Törende yaptığı konuşmada İstanbul Fethi’nin 560. yıldönümünü hatırlatan Gül, “Fatih Sultan Mehmed’i rahmetle anıyoruz. Kendisine sevgimiz, saygımız çük büyük. Bu şehri bizlere emanet etti. Bu şehir sadece bizleri gözbebeği değil, dünyanın gözbebeği. Dünyanın nadir şehirlerinden birisi. 3 büyük imparatorluğa başkentlik yapmış büyük bir şehir. Dolayısıyla bu şehrin sorumluluğunu taşımak ve bu şehre hizmet etmek hepimizin için büyük bir mutluluk” dedi.

“TÜRKİYE’NİN GELECEĞİNİN PARLAK OLDUĞUNU HERKES GÖRÜYOR”

Türkiye’nin karanlık günlerini geride bıraktığını kaydeden Gül, “Türkiye ile gurur duyuyoruz. Ülkemizde yapılan işlerle hepimiz övünüyoruz. Çok büyük altyapı yatırımları ve hizmetler bir taraftan yapılırken, Türkiye’nin geleceğinin de parlak olduğunu dost düşman herkes görüyor. Geleceğimiz de inşallah bugünden çok daha güzel olacaktır. Bugün temel atma vesilesiyle bir araya geldik. İstanbul’u tarihi boyunca pek çok büyük olaylara şahit olmuştur. Eminim ki ileride bugünkü bu 3. köprünün temel atma merasimi de önemli bir tarih olarak geçecektir” diye konuştu.

3. Boğaz Köprüsü’nün ismini de açıklayan Gül, “1. köprü Türkiye Cumhuriyeti kurucusu Atatürk’ün ismini taşıyor. 2. köprü İstanbul’u bize armağan eden, fetheden Fatih Sultan Mehmed’in ismini taşıyor. Bu üçüncü köprü eminim ki herkesin zihninde vardır ‘acaba ismi ne olacak’ diye. Biraz önce değerli başbakanımız o açıklamayı benim yapacağımın işaretini verdi. Hep beraber şu karara varıldı ki 3. köprünün ismi Yavuz Sultan Selim köprüsü olsun. Osmanlı’yı çok daha büyüten, imparatorluğu cihansümul bir imparatorluk haline getirmekte büyük adımları olan ve mukaddes emanetleri bize emanet eden bu büyük padişahı bu şekilde yad etmek, ona da saygı ve şükranlarımızı göstermek için bu ismi hep birlikte verdik. Bundan sonra 3. Köprü Yavuz Sultan Selim köprüsü olarak seslendirilecek” ifadelerini kullandı.

Köprüyü Türkiye’ye kazandıran hükümete, Başbakan Erdoğan’a ve inşaatı yapacak yüklenici firmalara teşekkür eden Gül, “İnşallah bu köprü vaktinde el birliği içinde bitirilecek ve inşallah hep beraber bugün nasıl temel atmayı gerçekleştirdiysek, açılışını yapıp üzerinden Avrupa’dan Asya’ya yürümek de nasip olacak” şeklinde konuştu.

 

Reklamlar