'3. Havalimanı'ndan özellikle Bulgarlar memnun'

DHMİ Müdürü , 3. limanı’ndan özellikle Bulgarların memnun olduğunu belirterek, ‘Çünkü onların da hava trafiği artacak, gelirleri artacak’ dedi.

BULGARİSTAN VE ROMANYA İLE İŞBİRLİĞİ

Devlet Meydanları İşletmesi Genel Müdürü Serdar Hüseyin, 3. Havalimanı açıldıktan sonra Bulgaristan ve Romanya hava sahalarında yaşanacak olası bir trafik artışı nedeniyle her ülkeyle de koordinasyon çalışmaları başlattıklarını söyledi. Yıldırım kötü niyetli olarak uçurulmak istenen İnsansız Hava Araçları’nın (Drone) önlenmesi için de son aşamaya geldiklerini belirtti.

Genel Müdür Serdar Hüseyin Yıldırım, 3. Havalimanı ile ilgili yaptığı açıklamada, “Özellikle Bulgarlar bu duruma hazırlar ve memnunlar. Çünkü onların da hava trafiği artacak, gelirleri artacak. Dolayısıyla bir sıkıntı olmayacak” dedi.

RAKAMLAR HEPİMİZİ SEVİNDİRDİ

Serdar Hüseyin Yıldırım, “Bu koordine çalışmalarını Bulgaristan ve Romanya’nın iki kurumu ile başlatmış durumdayız. 2015 yılı sonu itibariyle başlattık. Bizim dışımızda ülkelerin kendi programları olduğu için hemen başlattık. Trafik artışı söylediğiniz kadar olmayacak. Geçen sene Atatürk havalimanı 61 buçuk milyon gibi bir yolcu sayısı ile Avrupa’da üçüncü sıraya oturdu. Uzun senelerdir, çift haneli büyümenin sonucunda gelinmiş olan bir rakam hepimizi sevindirdi gerçekten. Heatrow ve Paris’ten sonra üçüncü sıraya oturduk. Tabii takdir ederseniz ki bu böyle devam etmeyecekti. Hep yüzde 10 büyüme olmaz. Dik eğri önce ivmesini kaybedecektir. Daha sonra düz bir seyir izleyecektir. Dünyanın her yerinde bu böyle olmuştur. Aslında beklenmeyen bir turist düşüşü olduğu için de sayılarımızda çok ciddi bir artış beklemiyoruz. 3. Havalimanı açıldığı zaman şahsen ben 70 milyon civarında yolcu bekliyorum” diye konuştu.

‘BULGAR HAVA SAHASINA GİRME DURUMU VAR’

Yıldırım 2018 senesi için konuştuğunu belirterek, şunları söyledi;

“Bu rakamın birden 90 milyon yolcuya sıçraması söz konusu olmayacaktır. Çünkü yeni havalimanımızın ilk fazı açıldığı zaman iki pistle hizmet verecek. İki bağımsız paralel pist ve 90 milyon kapasiteli bir terminal olacak. Herkes bir anda 90 milyon geleceğini zannediyor ama öyle olmuyor. Benim kanaatim 70 milyon yolcu sayısına ulaşacağız 3. Pist açıldıktan sonra 2019’da belli bir artış görebileceğiz. Fark şurada, özellikle denize doğru kalkışlar sırasında daha tırmanış tamamlanmadan, Bulgar hava sahasına girme durumu var. Dolayısıyla bu durumu koordine ediyoruz. Prosedüre ve rüzgar durumuna göre yine Bulgar hava sahasında başlayacaklar. Bu durumlarda bir sıkıntı yaşayacağımızı beklemiyorum. Gayet koordineli bir şekilde devam ediyor ve Bulgarlar bu duruma hazırlar ve memnunlar. Çünkü onlarında hava trafiği artacak, gelirleri artacak. Dolayısıyla bir sıkıntı olmayacak”

‘HAVA SAYESİNDE PLANLANAN TARİHTEN ÖNDE’

“Yeni İstanbul Havalimanımız yolunda gidiyor” diyen Yıldırım, “Hatta inşai faaliyetler planlanan da önde. Bu da havanın müsaade etmesi etkili oldu. Geçen sonbahar az yağışlı geçince çalışabilinen gün sayısı arttı. Dolayısıyla planın önüne geçtik. Hava tarafında da bizim çalışmalarımız devam ediyor. Bir havalimanı netice de bir zincir gibi düşünebiliriz bir çok unsurun çalıştığı birbiriyle etkileştiği en ufak aksaklığın her tarafa sirayet edeceği önemli bir iş kolu. Hepsini tek tek düşünmek ve güçlendirmek durumundayız. Havacılık zinciri ancak en zayıf halkası kadar güçlüdür. Bu konularda biz çalışmalarımızı yoğun bir şekilde devam ediyoruz. Hava tarafının dizaynında prosedürlerin de seyrüsefer yardımcıları konusunda şu ana kadar her şey yolunda gidiyor. 2018’in ilk çeyreği olarak düşünülen ve Başbakanımızın açıklamasıyla 26 Şubat olarak verilen tarihi tutmak için her türlü gayret gösteriliyor.

Reklamlar