23 nısan23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlandı. Valilik ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünün düzenlediği ve sabah saatlerinde Kent Meydanında Çelenk Töreniyle başlayan program Atatürk Kapalı Spor Salonunda devam etti.

Kutlamalara Vali Mustafa Büyük, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Selim Yavuz Sandıkçı, Emniyet Müdürü Mustafa Aktaş, Garnizon Komutanı Orhan Çınar, Vali Yardımcısı Akın Yılmaz, Sakarya Üniversitesi Rektörü Muzaffer, çok sayıda vatandaş katıldı.

Program Kent Meydanında yapılan çelenk sunma töreni, Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı.

Kent Meydanındaki programın sona ermesiyle yapılan etkinlikler Atatürk Kapalı Spor Salonunda devam etti.
İl Milli Eğitim Müdürü Selim Yavuz Sandıkçı yaptığı konuşmada,”Türkiye Büyük Millet Meclisimizin açılışının 93.
yılında Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızda burada toplanmış bulunmaktayız. Bu vesileyle Başta Atatürk olmak üzere TBMM’nin ilk üyelerini, şehitlerimizi, isimsiz kahramanlarımızı rahmet ve minnetle anıyorum.

Atatürk’ün, ‘Çocuğu vatan gibi sevmeli, ulusun halkı koruduğu gibi korumalıdır’ ifadesiyle değer verdiği çocuklarımıza armağan ettiği ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışından sonra uygulanmaya başlanan 23 Nisan Milli bayramı geçmişten bu yana Çocuk ve Egemenlik bayramı olarak kutlanmaktadır. Bu bayramın ilk Milli Bayramımız olması ve dünyanın ilk ve tek Çocuk Bayramı olmasıda bizleri gururlandırıyor” dedi.

Spor Salonunda devam eden etkinlikte Gagavuzya’dan iki tane öğrenci Türkçe şiir okudu. Çeşitli Anaokullarından gelen çocuklar gösterilerini sergiledi.

Büyük bir coşkuyla süren etkinliklerde Cimcime Jimnastik Kulübü gösterilerini sergiledi.

Etkinlikte Ukrayna ve Gagavozyadan gelen öğrencilerin yaptığı halkoyunu gösterileri vatandaşı beğenisini topladı. Program öğrencilerin yaptığı ortak gösteriler ve yapılan konuşmalarla son buldu.

Reklamlar