Bulgaristan’ın Türkiye sınırında at sırtında göçmen avcılığı yaparak adından söz ettiren Dinko Valev, milyonlarca lira değerinde otomobiliyle fotoğraflarını paylaştı.

Bulgaristan’ın Türkiye sınırında at sırtında göçmen avcılığı yaparak adından söz ettiren Dinko Valev, milyonlarca lira değerinde otomobiliyle fotoğraflarını paylaştı. Ancak tutumu ırkçılar tarafından destek gören Valev için hayat hiç de öyle dört dörtlük değil.

ZIRLI ARAÇLA ‘GÖÇMEN AVI’

İngiliz The Mirror gazetesinin haberine göre; dinci terör örgütü IŞİD, Valev’in başına 50 bin dolar para ödülü koydu. 29 yaşındaki Bulgar vatandaşı, sahip olduğu iki zırhlı araçla Türkiye sınırındaki Suriyeli sığımacıları yakalamak için her gün devriyeye çıkarak uluslararası medyanın dikkatini çekmişti. Türk medyasında Valev’in Yambol şehrinde ‘göçmen avına’ çıkarken yansıtan fotoğraflar yayınlanmıştı.

POLİS DESTEK VERMİŞTİ

Yerel polis başta Valev’e destek vermiş fakat sonra gelen tepkiler üzerine geri adım atmıştı. Ancak sonradan hükümet devreye girerek Valev’i desteklemiş, o andan itibaren ırkçı Bulgar’a destek yağmıştı.

”HAYRANSIZ BİR İNSAN HİÇTİR”

Valev’e verilen sponsorluk ya da fonun ne olduğu tam olarak bilinmiyor. Fakat videoda ırkçı Bulgar, “otomobili almasında payı olan herkese teşekkür” ediyor.

Valev videoda şunları söylüyor: “Hayranlar olmalı. Hayransız bir insan hiçtir. Sizi seviyorum, zira siz olmasanız bu işe yaramaz. Tanrıya bana bunu alma fırsatı verdiği için teşekkür ederim. Kazasız bir sürüş dileklerim.”

Valev’in göçmenler konusunda insan hakları kuruluşlarının tepkisini çeken girişimi, Bulgaristan Başbakanı Boyko Borissov’un da takdirini kazanmıştı. Borissov, Valev’i arayarak teşekkürlerini iletmişti.

Reklamlar