İki yıldan fazla süren pandemi ve turizm sektöründe belirsizlik hissini artıran Ukrayna savaşına rağmen, bu yaz da başarılı bir sezon olacağı her halinden belli.

Turizm Analiz de Değerlendirme Enstitüsü, bu yaz Bulgaristan Karadeniz kıyısında 9 milyon kişinin tatil yapmasını bekliyor. Bu sayı geçen yıla kıyasla 1, 5 milyon ile daha yüksek.

Bu olumlu tahminlerin fonunda yakıt fiyatları, gıda fiyatlarının ve başka ürünlerin fiyatlarının artması endişe uyandırıyor.

Bu yıl tatil harcamaları son derece yükseldi. 2021 yılında dört kişilik bir ailenin bir haftalık deniz tatili yaklaşık 1700 leva olurken, şimdi bu fiyat 2400 leva.

Ancak her şey otelin kategorisi ve rezervasyonun sezon pikinde mi yoksa sonrasına mı olduğuna bağlı.

Slınçev Bryag’da turistik paketlerin fiyatları yaklaşık yüzde 20- yüzde 30 arttı.

Varna Restorancılar ve Otelciler Birliği başkanı Pavlin Kosev, Kuzey Karadeniz bölgesinde geçen yıla kıyasla yaz tatili yüzde 10 ile yüzde 20 daha pahalı olduğunu paylaştı ve şöyle devam etti:

“Giderleri en aza indirmek için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Buradaki amaç fiyatların artışı tamamen turistin üzerine düşmemesi, çünkü turistik paketlerin aniden pahalılaşmasından bir yararımız yok.”

Pavlin Kosev’e göre, organize turizm ile ilgili paketlerin fiyatları yabancı ortaklarla daha bir yıl öncesinden anlaşılıyor.

“Bizler fiyatları istediğimiz gibi yükseltemeyiz, çünkü artık onların kataloglarında bir fiyat vermişiz” diyen Pavlin Kosev sözlerini şöyle sürdürdü:

“Şimdi bazı ortaklarımız ile yeni fiyatlarda anlaşmayı başardık. Ancak bazıları ile yeni fiyatlar için anlaşamadık. O nedenle durum oldukça dinamik.”

Son iki sezonda şemsiye ve şezlonglar çok az bir miktar para karşılığında kiralanabiliyordu, ancak şimdi bir şemsiye ve iki şezlong fiyatı 30 levadan başlıyor.

Daha dar bütçeleri olanlar için kamp turizmi imkanı da var tabi. Ancak orada sunulan hizmetlerde de fiyat artışı var. Ağustos aynında fiyatların daha da yükselmesi bekleniyor.

Çeviri: Özlem Tefikova

8Shares
facebook sharing button
twitter sharing button
linkedin sharing button
pinterest sharing button

Kategorideki diğer yazılar

Michele Crescentini ve Rila Dağındaki eşek çiftliği

Bir İtalyan’ın hayvan sevgisi ve Rila Dağının el değmemiş doğası, güzel bir köyü gerçek bir cennete dönüştürdü. Köyün ismi Macare ve meşhur dağ tatil beldesi Borovet’e çok yakın. Birkaç yıldan beri burası neşeli eşek anırması ile yankılanıyor,..

Eklenme 07.06.2022 09:15

Byala bölgesinde mülk satışlarında artış

Bu yaz Karadeniz Belediyesi Byala, Bulgaristan, İskandinav ülkeleri ve Almanya’dan turistler ağırlayacak.  Byala kasabası, Varna ve Burgas illeri arasında il merkezlerine neredeyse eşit mesafede yer almaktadır. Belediyenin kıyı şeridi, kayalık kıyı,..

Eklenme 04.06.2022 10:15
Sveta Troitsa şapeli.

Araştırmacılar ve maceraperestlerin dağı Stranca

Stranca dağı, Bulgarista’da toplu turizm tarafından en az araştırılan, en az bilinen dağdır. İçinde doğal güzellik ve antik çağlardan tarihi zenginlik barındırır. Bu zenginliklerden bazıları kolay erişilir, ancak bazıları da yüzyıllardan beri insanlardan..

Reklamlar