Bu kışın en büyük spor organizasyonu hiç şüphesiz Güney Kore’nin Pyeongchang şehrinde düzenlenecek kış olimpiyat oyunları olacak. Bulgaristan’ın Sochi 2014 ve Vancouver 2010’da başarısız olmasına rağmen, kış sporları severleri, olimpiyat oyunlarını sabırsızlıkla beklemekteler ve milli yarışmacıların en azından bir madalya kazanacaklarına dair umutludurlar.

Oyunların açılış töreni 9 Şubat günü gerçekleşecek, Bulgaristan ise Pyeongchang’ta 21 sporcu ile biatlon, kayaklı koşu, kayakla atlama, Alp disiplini, kızak ve snowboard olmak üzere 6 dalda mücadele edecek. Bulgaristan 1992 yılındaki Albertville oyunlarından sonra ilk defa biatlonda 10 kişiden oluşan tam takım olarak yarışacak. Bu isimler Krasimir Anev, Vladimir İliev, Anton Sinapov, Dimitar Gerdjikov, Mihail Kleçerov, Emiliya Yordanova, Desislava Stoyanova, Stefani Popova, Daniela Kadeva ve Milena Todorova. Kayaklı koşudaki yarışmacılar ise Veselin Tsinzov, Yordan Çuçuganov ve Antoniya Grigorova-Burgova. Pyeongchang’da alp disiplinindeki yarışmalarda Albert Popov, Mariya Kirkova ve Kamen Zlatkov yarışacak, kayakla atlamada ise Bulgar seyircilerin dikkati Vladimir Zogravski’nin üzerinde olacak. Bulgaristan’da yıllardır kayak rampası olmamasına rağmen, kendisi bu dalda etkileyici sonuçlar elde etti ve ikinci defa kiş olimpiyatlarında mücadele edecek. Kızakla kaymada Bulgaristan’ın temsilcisi Pavel Angelov olacak, snowbord’da ise Aleksandra Jekova, Radoslav Yankov ve Teodora Pençeva yarışacaklar.

Bulgaristan’ın son kış olimpiyat madalyası Toronto 2006’da Evgeniya Radanova’nın sürat patenindeki gümüş madalyasıdır. Ancak Bulgaristan Kayak Federasyonu ve kış sporları hayranlarının beklentileri bu defa en iyi bulgar snowbord yarışmacıları ile ilgili – Aleksandra Jekova (snowbord koşu) ve Radoslav Yankov (paralel büyük slalom). Yankov’un son yıllardaki mükemmel başarıları ile birlikte paralel büyük slalomdaki iki dünya başarısı, milli ve yabancı spor uzmanlarının Bulgaristan’ın Güney Kore’deki oyunlarda snowbord dalında madalya alabileceği tahminini yapmalarına sebep oldu. Radoslav Yankov, oyunların resmi açılış töreninde Bulgaristan heyetinin sancaktarı olacak. Gazeteciler önünde Aleksandra Jekova, performans olarak en üst seviyede olduğunu ve kendisinin üst üste dördüncü olimpiyatları olan Pyongchang’de iddalı hedefleri olduğunu dile getirdi.

undan tam 20 yıl önce oyunlara ilk defa dahil edildiğinden bu yana snowbord genç ve özgür ruhunu kaybetmiş değil ve Uluslararası Olimpiyat Komitesi de yeniden bakışını ona çevirerek genç izleyicilerin olimpiyat oyunlarına ilgisini çekmeyi ümit ediyor. Bu oyunlarda ilk defa izleyiciler Big Air yarışmasını izleme fırsatı bulacaklar. Big Air yüksek adrenalin vaad eden ve insanın yetenek sınırlarını zorlayan bir yarışma. Malesef Bulgaristan’ın bu çekici disiplinde yarışmacısı bulunmamakta. Aynen gençler arasında çok popüler olan serbest stil kayağında olduğu gibi.

Pyongchang’de yapılacak olan, 23. Kış Olimpiyat Oyunlarının başlamasına sayılı günler kaldı. Oyunlar, büyük heyecan vaadediyor, izleyiciler ise Bulgar yarışmacılar için dua edecek ve onların en büyük kış spor organizasyonundaki performanslarını ilgi ile takip edecekler.

 

Çeviri: Habil Habilov, BNR

Reklamlar