Muhasebe Yasası’na göre 2017’de faal olmayan şirketler ve tüzel kişiler için yıllık gelir vergisi beyannamesi vermek zorunda kalmayacak.

NAP analizine göre, bu önlem herhangi bir faaliyet göstermeksizin NAP’a beyanname gönderen yaklaşık 200 bin şirketin çeviri, ulaşım ve çalışanlarının maaşları için yaptığı masraftan tasarruf sağlayacak.

2017’de faal olan şirketler, 2 Nisan 2018 tarihine kadar vergi beyannamelerini göndermek zorundadır (31 Mart Cumartesi gününe denk geliyor). Bu beyanname ile birlikte yıllık faaliyet raporu da sunuluyor. Aynı süre içinde ön ödemeler düşüldükten sonra ödenmesi gereken kurumlar vergisi de ödenmelidir.

Vergi borcunun ödenmesi, vergi ödeme formu doldurarak her bankada yapılabilir. Diğer ödeme seçenekleri ödemenin posta veya internet yoluyla yapılmasıdır.

Vergi beyannamesi elektronik olarak elektronik imza ile internet üzerinden gönderilir.

Yıllık gelir vergisi beyannamesi vermeyen şirketler, tüzel kişi için 500 leva, şirket yöneticisi için 200 levaya kadar para cezasına çarptırılabilir.

Kurumlar vergisi beyannamesinin doldurulması ve NAP’a sunulması ile ilgili daha fazla bilgi için şehir içi arama fiyatlı NAP’ın 0700 18 700 numaralı telefondan bilgi alabilirsiniz.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar