Turizm Bakanlığı, Ulusal Turizm Siciline tur operatör olarak tescil edilen 18 şirketin tescilini iptal etti. Bu işlem, Tur Operatörleri ve Seyahat Acenteleri Tescil Uzman Komisyonu’nun gerekçeli teklifi ile Turizm Bakan Nikolina Angelkova’nın emriyle oldu.

Bunun nedeni, bu şirketlerin tur operatörlüğü ve seyahat acenteliği faaliyetleri gerçekleştirmesine izin veren kayıt belgesini Turizm Yasası’nda öngörülen iki aylık sürede almamasıdır. Böyle bir belge mevcut değilse, şirketlerin tur operatörlüğü ve seyahat acenteliği faaliyetleri gerçekleştirme hakkı yoktur.

Sicil kaydının silinmesiyle, sertifikanın geçerliliği de askıya alınır. Sicilden silinen şirketlerin, bu emrin verildiği tarihten itibaren tur operatörlüğü veya seyahat acenteliği faaliyeti kaydı talebinde bulunma hakkının olmadığı iki yıllık bir süre belirlenmiştir.

Silinen şirketlerin isimleri sicilden kaldırılmayacak, ancak silinmesi hakkında bir karar olduğu yansıtılacaktır. Böylece, müşteriler tur operatörlerin ve tur acentelerinin dürüst olup olmadığı ve Turizm Yasası doğrultusunda faaliyet gerçekleştirip gerçekleştirmediği konusunda bilgi almış olacaklardır.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar