Bu yıl 10’uncusu düzenlenen Mestanlı Daima Kalbimde Dünya Mestanlılar Buluşması programı, binlerce Momçilgradlıyı bir araya getirecek. Geleneksel olarak temmuz ayının son haftasında gerçekleştirilen programda yer alan etkinlikler bugün başlayacak.

Birinci gün dart turnuvası ve ardından bilardo ve tenis turnuvaları yapılacak. Saat 20.00’de kasaba parkında Hoşgörü Gecesi gerçekleştirilecek. Katılımcılar, 23 Temmuz’da okey turnuvasını, daha sonra ise spor sahasında yapılacak tenis turnuvasını izleyebilecek. Akşam saatlerinde kasaba parkında Sofya İskri ve Sezoni Tiyatrosu, Fransız yazar Pierre Sheen’in yazdığı “Miras” adlı komedi oyununu sunacak. Oyunda İskra Radeva, Veselin Rankov, Anton Radiçev ve başka oyuncular rol alıyor. Oyunun gösterimi saat 20.30’da başlayacak.

Çarşamba günü satranç ve briç turnuvaları yapılacak. Saat 17.30’da Cemil Şabanov’a ithafken şiir gecesi düzenlenecek. Saat 19.00’da kasaba parkında çocuklara yönelik program başlayacak. Küçük yaramazlar için “Sihirli Atölyeler” ve şov programı düzenlenecek. Yüz boyama sanatı uygulanacak ve parkta “Benim Çocukluk Hayallerim” isimli sergi sergilenecek.

Perşembe günü program, Progres (Ellezoğulları) köyünde bulunan poligonda atıcılık turnuvası ile başlayacak. Program kapsamında saat 10.00’da başlayacak Momçilgrad Belediye Meclisi oturumu düzenlenecek. Dünya yüzme şampiyonu Petır Stoyçev’e ve dünya halter şampiyonu Fedail Güler’e Momçilgrad Fahri Vatandaşı unvanı verilecek. Rodopi Masa Tenisi Spor Kulübü’ne ait salonların Hasan Hocaoğlu ve Daniela Gergelçeva’nın adlarını taşımasına ilişkin karar alınacak.

Saat 19.30’da dünya halterinin efsanesi Naim Süleymanoğlu’nun adını taşıyan spor kompleksinin önünde onun anıtının açılış töreni yapılacak. Akşamleyin Bursa Naim Süleymanoğlu Kültür ve Bilgi Merkezi’nin inşaatını desteklemek amacıyla resepsiyon verilecek. Resepsiyon, saat 20.30’da Naim Süleymanoğlu Spor Kompleksi’nde başlayacak.

Cuma günü masa tenisi ve futbol turnuvaları düzenlenecek. Saat 20.00’de kasaba parkında “Starite Mutsuni ot Momçilgrad” adındaki müzik grubunun sunacağı konserin ardından açıkta Dj Jivko Mix’in çalacağı müzikler eşliğinde disko eğlencesi yapılacak.

Son gün (Cumartesi) programı, güreş turnuvası içeriyor. Güreş turnuvası saat 9.00’da kasaba parkında başlayacak. Turnuva kapsamında Avrupa güreş şampiyonu Elis Manolova ve Avrupa şampiyonalarında birçok madalya kazanan Canan Manolova, gösteri maçı yapacaklar.

Saat 19.30’da Hasan Semerci stadyumunda düzenlenen konser programıyla 10. Dünya Mestanlılar Buluşması sona erecek. Halk sanatçısı Nikolina Çakırdıkova ve dans topluluğunun sunacağı gösterinin ardından lazer gösterisi yapılacak. Program, ünlü Bulgar pop-folk sanatçısı Azis’in sunacağı konserle son bulacak.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar