Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) tarafından her yıl düzenlenen Gelecekle İletişim Çalıştayı’nın onuncusu, 7 Mayıs’da Özbekistan’ın Buhara kentinde başladı.7-12 Mayıs 2018 tarihleri arasında gerçekleşecek Gelecekle İletişim Çalıştayı’na Balkanlardan Türkistan’da(Orta Asya) kadar Türkiye’de iletişim alanında yüksek öğrenim gören 15 ülkeden 30 öğrenci katılıyor.

Çalıştayda bu yılki ana teması ”Kültürel Değerlerin Tanıtımında Medyanın Rolü: Özbekistan Örneği” olarak belirlenmiştir. Çalıştaya Balkan ülkelerinden Bulgaristan, Bosna-Hersek, Sırbistan, Moldova, Yunanistan’dan Türk soylu öğrenciler de katılıyor.

Bulgaristan’ın Kırcaali şehrinden katılan öğrenci Çağatay Kocaömer ”Buhara ve Semerkant’ın Bulgaristan Müslümanları İçin Önemi” başlıklı bildirisini sunacak. Özbekistan Müslümanları ile Bulgaristan Müslümanların ortak yönlerini aktarılacak. Çalıştay,11 Mayıs’ta Cihan Dilleri Üniversitesi’nde yapılacak panellerle ve 12 Mayıs’ta yapılacak kapanış oturumu ile son bulacak. Gelecekle İletişim Çalıştayı, TİKA, BYEGM, TDBB, TRT Avaz, Anadolu Ajansı, Özbekistan Cihan Dilleri Üniversitesi ve Özbekistan Uluslararası Basın Kulübü kurumları tarafından da destekleniyor.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar