Президентът Росен Плевнелиев поднесе съболезнования на турския си колега Реджеп Тайип Ердоган по повод кървавия атентат в Истанбул, причинил десетки невинни жертви и пострадали, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

„Покрусен съм от новината за кървавия терористичен атентат в Истанбул. В този труден за Република Турция момент бих искал да ви уверя в съпричастността на българския народ и да изразя най-дълбоки съболезнования към близките на загиналите и пострадалите. Тероризмът и насилието са неприемливи и не могат да бъдат оправдани по никакъв начин”, заявява Плевнелиев.

Той изразява надежда организаторите и извършителите на този нечовешки акт да бъдат разкрити и наказани с цялата строгост на закона. „Република България остро осъжда всеки акт на насилие срещу невинни хора“, се казва в съболезнователната телеграма на българския президент.

„Тероризмът е глобална заплаха, отговорът трябва също да бъде глобален. Наш общ дълг е да обединим усилията си и да работим за изграждането на един по-сигурен и мирен свят и да защитим гражданите си от всеки акт на посегателство срещу нашите ценности“, пише още Плевнелиев до Ердоган.

Reklamlar