Сайтът разкрива любопитни подробности за постове и имена, които далеч не блестят с безукорно минало.
На заседание на парламентарна група на ДПС във вторник вечерта за поста зам.-министър на културата е била номинирана Велислава Кръстева, която в момента е пресаташе на парламентарната група на Лютви Местан.

Кръстева е била  репортер във в. „Монитор“ и пиар на политическия проект на Христо Бисеров „ЕКИП“.  На 13 февруари тази година тя публикува отворено писмо до Слави Трифонов по повод това, че той изчете в студиото си писмо на Октай Енимехмедов, студентът, който направи неуспешен опит за атентат на Ахмед Доган.
За поста областен председател на София-област номинацията е на Емил Иванов, депутат от ДПС, който по време на управлението на тройната коалиция също бе областен управител на София-област.

Срещу него бе заведена прокурорска проверка за 37 милиона лева. Преди да стане областен управител Иванов беше кмет на община Своге, придобила известност като Първа частна община.
Номинацията на Иванов предизвика известни колизии в БСП, защото кандидатът на ДПС, освен всичко друго, е известен и с това, че на младини счупи главата на шефа на културните дейци в Своге, който почина шест месеца след тази травма. „Бях млад, правех грешки“, си спомня за тези времена Иванов.

От квотата на ДПС в министерството на земеделието като  зам.-министри влизат Бюрхан Абазов, а в отбраната – Неджми Али. И двамата вече са били зам.-министри. В социалното министерство отива Светлана Дянкова, която също бе зам.-министър на тази позиция за кратко по време на управлението на тройната коалиция.
БСП вкарва като зам.-министър на енергетиката шефът на градската организация на БСП Анна Янева, а в МОСВ – Чавдар Николов. И двамата вече са били  на тези постове. В Министерството на земеделието като зам.-министър отива Явор Гечев, лидер на младежите в БСП.

Reklamlar