До

Господин Президента

На Република България

 

Господин Президент,

Много отблизо следим политическите действия и събития в Родината ни – Република България.

Във Ваше лице като държавен глава виждаме, че полагате особено големи усилия за отърсването и освобождаването на страната от остатъците на тоталитарната система, ликвидирането на старото статукво и утвърждаването на новите европейски демократични принципи на управление. В тези Ви начинания, усилия и труд в тази насока Ви подкрепяме най искрено  и винаги ще бъдем до Вас.

Ние, подложените на асимилация от комунистическия тоталитарен режим в периода до 1989 година и прокудените от Родината си над 800 хиляди Български граждани от Мюслюмански произход, чиито майчин език е Турският все още се чувствуваме неразделна част от нашата Родина Република България.

Въпреки многобройните издевателства, убийства и т.н. над наши хора поради единствената причина, че са Мюслюмани или Турци, ние никога не сме злепоставили Нашата Родина пред европейската и световната общественост. Никога не сме търсили възмездие съзнавайки, че тези действия върху нас бяха продукти и упражнявани от лидерите на тоталитарния режим. От друга страна много добре си знаеме правата произхождащи от международните норми и конвенции по правата на човека, които са ратифицирани и от страна на Република България.

Казано накратко ние с нищо не сме заслужили и не заслужаваме да се лишим от конституционните си права.

 

Господин Президент, имайки предвид престоящите избори за Европейския Парламент притеснени сме от  действията на крайно десните представители в Българския парламент и сме абсюлютно против техните предложения относно участието ни в тези избори. Ние искаме да се възползвате от правата си давани ни от Конституциата на Република България, а именно чл.26 ал.1/ чл.35 ал.1, 2/ чл.42 ал.1, 2, 3.

Законите противоречащи на конституцията не могат да бъдат приети в една нормална правова държава.

Надяваме се и вярваме, че демократичният Български политически елит начело с държавния глава във Ваше лице са наясно, че със забрани не може да се гради истинска, модерна и европейска демокрация.

За благоденствието на Бългрия и възтържествуването на трайния граждански мир драго ни е да бъдем до Вас и да подкрепим Вашия усърден труд по пътя на изграждането на модерна Европейска България.

Reklamlar