Незабравима церемония по коронясване на Царица роза Кристина Попова по време на 120-ия Празник на розата в Долината на розите и тракийските владетели

В петък вечерта на централния площад „Севтополис“ в Казанлък се състоя официалната церемония по полагане на короната на 55-тата Царица Роза Кристина Попова. Тя бе придружавана от нейните подгласнички Нона Ангелова и Дебора Маркова. Царствената корона на сцената постави новото дамско трио Албена Михова, журналистката Люба Пашова и телевизионната водеща Петя Дикова от „Пеещи артисти“.

Кметът Галина Стоянова честити 120-ия Празник на розата в Казанлък. Тя обяви, че тази вечер столицата на България е Казанлък и благодари: „Родната ни долина е прекрасна! Тук има място за всички, които обичат, които се веселят, които могат да преживяват и имат силата да постигат мечтите си. Благодаря, че сте добри хора, в добра долина и че ние сме едно добро, казанлъшко признателно общество, с което се гордеем! Защото българите са добри хора и особено талантливи! Честит празник, Казанлък!“.

Празнични фойерверки осветиха небето над града за радост на всички жители и гости на града в специалния ден.

Красивия спектакъл реализираха участниците в проекта на Игор Марковски „Пеещи артисти“, в който пеят артисти и певци и Филхармоничен оркестър с диригент Маестро Георги Милтиядов. На сцената пяха звезди като Гергана Стоянова, Симеон Владов, Койна Русева, Петя Буюклиева, Вили и Красимир Гюлмезови – Дует „Шик“, Маргарита Хранова, новото весело трио на Михова, Дикова и Пашова, с много чувство за хумор и прекрасни пожелания към казанлъчани. Концертът завърши с новата версия на емблематичната песен „Една българска роза“, чиито автор на текста Найден Вълчев, 96-годишен, е сред специалните гости на празника.

В Казанлък гостуват делегации от 9 побратимени градове на Казанлък: Джунгнанг– гу – Южна Корея, Дзинан – Китай, Кочани – Северна Македония, Димотика и Верия – Гърция, Кацаго Сан Мартино – Италия, Сентерблен – Франция, Надканижа – Унгария, които бяха сред специалните гости на церемонията.

Празничната вечер продължи с модерните хитове и ритми на очарователната поп звезда ИННА от Румъния.

Яница Станчева

Reklamlar