“Кражбаaa що може и т.ва е… “

Много кърджалийци често се чудят, защо българската държава за последните 28 години не допусна турчин да стане областен управител на област Кърджали- региона заселен с над 80% турци и мюсюлмани?!

И наистина това е един логичен въпрос, колкото е логичен и въпросът защо няма прокурори от турците в България?! Всъщност има- няколко на брой…

Но все пак има и някаква логика в тази вероятно дискриминационна политика на държавата, защото ако бяха назначени турци на тези постове те задължително щяха да бъдат от партията на Доган и Пеевски- ДПС. Тоест лица закърмени с идеята за „…разпределяне на порциите..”.

Още повече, че в други региони на страната точно такива ДПС-ари нагло се хвърлиха да заграбват милиони по-настървени и от Сицилианската мафия.

Добричкият окръжен съд е постановил условна присъда от две години и половина и глоба от 2500 лева  на бившия ДПС областен управител на Добрич Динчер Хаджиев, заемал поста от 2005 до 2008 година, съобщи БНР.

Има присъди и за негови служители, с които са замисляли и реализирали едни апетитни „заменки”. Присъдите са заради продажбата на шест имота на специализираната болница по рехабилитация “Тузлата” в Балчик и за нанесени щети от над 660 000 лева, както и за продажбата на още три имота с нанесени щети на държавата от над 150 000 лева по време, в което осъдените лица са заемали държавни длъжности.

Изпитателният срок на присъдите за Динчер Хаджиев и Пламен Ганев е 5 години.

Припомняме, че през март 2010 година Хаджиев и Ганев бяха задържани за извършени заменки на стойност над 164 000 лева на територията на Община Шабла.

Двамата в качеството им на длъжностни лица, са нарушили служебните си задължения, като съставили и подписали договори за продажба на имоти, представляващи частна държавна собственост, без да е налице представен документ за извършено плащане с компенсаторни документи.

След това съдът реши Динчер Хаджиев и Пламен Ганев да останат за постоянно в ареста.

През май 2010 година, Хаджиев трябваше да плати 25 хиляди лева, а Ганев – 20 хиляди като парична гаранция за да излязат на свобода.

Братовчедът* на ДПС-аря Динчер Хаджиев, друг ДПС-ар Ердинч Хаджиев, също бивш областен управител на Добрич също беше задържан през март 2010г. за участие в престъпна схема и беше обвинен, че е нарушил длъжностните си задължения.

Ердинч Хаджиев беше обвинен, че заедно със служителя Пламен Ганев са   съставили и подписали договори за продажба на имоти, представляващи частна държавна собственост, без да е налице представен документ за извършено плащане с компенсаторни документи.
Целта на престъпната им схема също е била поставени от двамата лица да придобият атрактивни имоти в Добричка област.
По първоначални данни имуществените вреди възлизат на 166 344 лв., се казва в съобщение на МВР от 2010г.
Други бивши депутати от ДПС Митхат Табаков и Гюнай Сефер също получиха тежки осъдителни присъди за документна измама в особено големи размери.

Софийският градски съд ги осъди съответно на 11 и 10 години затвор. Останалите двама подсъдими по делото получиха по 7 години лишаване от свобода.

Гюнай Сефер и Митхат Табаков заедно с Росица Милечва и Веско Панчински бяхаобвинени в документна измама. Става въпрос за незаконно придобити 374 000 лева през 2006 г. по проект за изграждане на 7 км път между село Окорш и главния път Силистра-Шумен в Дулово. Табаков беше признат за виновен и по останалите три обвинения срещу него, едното от които е за документна измама. 

Тогава след като чу от съда, че е призната за виновна, Росица Милчева избухна в неудържими ридания и плач, „горката” жена… явно е била подведена от лакомите слуги на Дръндарския Амет…
Тези двамата бивши депутати бяха от първите делегати, които скочиха да бият нападателя на Ахмед Доган – Октай Енимехмедов.

Според прокуратурата Сефер и Табаков са получили неправомерно над 370 000 лв.от „Публични инвестиционни проекти” ЕАД чрез деклариране на неверни обстоятелства за извършени строително-монтажни работи. Злоупотребите са свързани с две обществени поръчки за строеж на седем километрова отсечка от селски път между с. Окорш, община Дулово и главния път Силистра – Шумен в края на 2006 г.

Всъщност тези четирима “крадливи” ДПС-ари са само върхът на айсберга, когато става въпрос за крадливост в Догановата партия, а други стотици някак се законът не ги лови. 

Много хора пък смятат, че Прокуратурата ги е погнала, именно понеже не се отчитали пред Амет…

Но, и тези случаи са достатъчно показателни и дават ясен отговор на въпроса Защо българската държава е по-ограничила достъпа на турци от ДПС до централната власт!

Анадънму…,

 

rodopite.net

Reklamlar