Проведе се посещение на делегация на ПП”Продължаваме промяната” в централата на изселническата организация “Бултюрк” в гр. Истанбул, Турция. На тази среща бяха обсъдени редица въпроси свързани с предстоящите избори за Народно събрание и Европарламент в България.  Създаде се приятелска и дружелюбна атмосфера. Откриване на срещата направи г-н Рафет Улутюрк – Председател на “Бултюрк”. За читателите ни той изпрати своята реч.
“Днес сме тук, за да благодарим за добрите намерения и усилия на:
– Бившия министър-председател Николай Денков,
– Основателя на партия „Продължаваме промяната“ и бивш министър-председател Кирил Петков,
– Кандидата за народен представител от Шумен Бюнямин Хасан,
– Кандидата за народен представител от Шумен Захари Борачев, за посещението им в БУЛТЮРК.
Скъпи съмишленици от Турския свят, скъпи приятели, добре дошли!
На първо място, днес отново преживяваме нещо ново: две премиери едновременно ни удостоиха с честта си в БУЛТЮРК. Благодарим ви за това.
всъщност Българската преса познава добре БУЛТЮРК. Ние сме организацията, която през 2011 година за първи път издигна кандидат за президент на България от турски произход и получи около 50 хиляди гласа, завършвайки на 9-то място сред 21 кандидати.
Освен това, ние сме единствената организация, която може да измерва пулса на българските граждани, живеещи както в България, така и в Турция, чрез анкети с над 13 хиляди участници. Благодарение на подкрепата на партия ГЕРБ, организирахме среща на лидерите от турския свят в София, събирайки лидери от 18 държави.
С други думи, БУЛТЮРК е организация, която познава отблизо и много добре българските избиратели.Светът не е това, което беше!
Днес всичко се вижда незабавно. Потокът от информация и комуникацията се развиват бързо, което прави управлението според принципите на прозрачност и справедливост още по-важно.Очакванията ни от България са:
Справедливо управление
1. Партиите, които искат гласове в Турция:
Партиите, които искат гласове по време на избори, обикновено изчезват след изборите. Те не слушат проблемите и исканията на избирателите. За да отговорят на очакванията за обслужване, те трябва да бъдат в постоянна и ефективна комуникация с избирателите.
2. Политика, основана на страх:
Не можете да спечелите гласове чрез заплашване на обществото. Необходими са ни партии, които работят за турско-българско приятелство, а не за турско-българска вражда. Такива партии ще укрепят атмосферата на мир и приятелство в обществото.
3. Партиите, които са против майчиния език:
Партиите, които са против майчиния език, не могат да спечелят гласове. В България липсват лидери, които смело да се заемат с този въпрос. Подкрепата за правото на обучение и медии на майчин език ще получи широка обществена подкрепа.
4. Медийни права:
В момента правото на 10 минути на турски език по телевизията или радиото в България не задоволява езиковите и културните нужди на обществото. Уважаеми министър-председателю, искаме лидери, които са смели и уверени в тези въпроси. Пример ли искате? Световният лидер Реджеп Тайип Ердоган позволи 24-часово излъчване на кюрдски език по държавната телевизия TRT. Така можете да получите подкрепата на широки обществени кръгове.
5. Старите структури на разузнаването:
България е в това състояние, защото не може да се отърве от някои стари приоми. Нуждаем се от смели и морални лидери. Тези, които се борят срещу корупцията, кражбите и мафията, ще спечелят. България се нуждае от партии, които работят в интерес на България. Големите сили ще си отидат утре, но вие ще останете тук.
6. Смели и морални лидери:
Имаме нужда от смели и морални лидери като Александър Стамболийски. Лидери, които казват „да управляваме тази страна заедно“. Той е първият, който включи турци в парламента и направи реформи в образованието, откривайки турски училища.
7. Значението на справедливостта:
Животът на държавите се определя от справедливостта. Докато не се отклонявате от справедливостта, ще продължавате да съществувате като държава. Отклоните ли се, отивате към заличаване. Днес България е на път към заличаване. Само справедливите лидери могат да я спасят. Бъдете сигурни в това. Спасението на България е в справедливостта и равнопоставеността между гражданите. Правото и справедливостта са права на всеки.
Ибрахим Паша Джамия и вакъфските имоти
Накрая, искам да обърна внимание на един важен въпрос, свързан с джамията Ибрахим Паша в центъра на Разград. Тази джамия не беше върната на вакъфа по съдебен ред и беше взето решение тя да стане музей. Уважаеми министър-председателю, покажете същата чувствителност към турските мюсюлмани, каквато показвате към българските християни. По въпроса с историческите паметници, върнете всички вакъфски имоти на тези, които имат тапии, чрез общо разпореждане на парламента. Минаха 35 години и все още подигравате тези наши хора. Ако човекът има тапия, съдът не е необходим, решете го веднага. Обявете тези въпроси пред обществото преди изборите. Дайте тези обещания, за да получите подкрепата на хората.
Заключение
Днес сме се събрали тук, защото имаме надежди и очаквания за бъдещето на България. Нуждаем се от справедливи, смели и морални лидери. Заедно трябва да работим за по-добра България. България, в която се уважават правата на всеки гражданин и в която справедливостта властва, е общата ни мечта. Нека решително вървим по този път и заедно се борим за справедливо управление.
Благодарим ви за посещението в нашата организация и ви пожелаваме всичко най-добро.
Reklamlar