СТАРТИРА ПРОДАЖБАТА НА БИЛЕТИ ЗА ДЪЛГООЧАКВАНОТО СЪБИТИЕ КОНКУРС-СПЕКТАКАЛА ЗА ИЗБОР НА ЦАРИЦА РОЗА 2023 – ПОДЗАГЛАВИЕ

От 2-ри май 2023 г., вторник, започна продажбата на билети за 55-то издание на конкурс-спектакъла за избор на Царица Роза 2023. Билети могат да бъдат закупени в Културно-информационния център на ул.“Искра“№4 в Казанлък. Касите са с работно време 9,00 ч. до 18,00 ч. през делничните дни

Спектакълът ще бъде със специалното участие и завладяващите латино ритми на „ПАМБОС“ Агапиу и песните на казанлъчанката Светла Иванова.

Поради големия интерес към претендентките за короната на Царица Роза тази година веднага след конкурс-спектакъла от 21,00 ч. на площад „Севтополис“ в Казанлък ще се състои официално представяне на Царица Роза 2023 пред жителите и гостите на Казанлък.

За всички, които няма да имат възможност да присъстват в залата на Дома на културата, вълнуващият избор на най-красивата измежду всички красиви абитуриентки на Казанлък ще бъде предаван на живо на голям екран на централния площад „Севтополис“ от 19,00 ч.

Припомняме, че кулминационните дати на юбилейния 120-и Празник на розата в Казанлък тази година са 2, 3 и 4 юни 2023 г. Това са най-вълнуващите празнични дни от програмата, когато се провеждат традиционните събития като Коронясване на Царица Роза и пъстрото карнавално шествие.

Коронясването на царица Роза ще бъде на 2 юни вечерта, като проектът за този ритуал се изпълнява от екипа на Пеещите актьори с ръководител Игор Марковски, с участието на Орлин Горанов, Орлин Павлов, Милица Божинова, Маргарита Хранова и водеща Гергана Стоянова. След церемонията концерт ще изнесе легендарната група „Бони – М“. Стилът на групата е смесица от реге, диско, фънк, соул и рок. Тя има издадени 8 студийни албума, 50 сборни компилации, 50 хит сингъла.

За младите казанлъчани и гости на града в съботната вечер ще се състои концерт на румънската попзвезда Инна, която е най-продаваният румънски изпълнител.

На 4 юни вечерта гости на празника ще бъдат Николина Чакърдъкова и нейната формация.

По-рано през деня ще се проведе и традиционното празнично дефиле, в което изненада ще бъде проектът на читалищни формации за реализация на авторски костюми на побратимените градове на Казанлък. С костюмите ще бъдат облечени читалищни дейци или младежи от казанлъшките училища. Целта е да бъде показано разнообразието в културата и традициите на побратимените с Казанлък градове.

Яница Станчева

Reklamlar