Български

ДПС-ари на съд и в затвора…

“Кражбаaa що може и т.ва е… “

Много кърджалийци често се чудят, защо българската държава за последните 28 години не допусна турчин да стане областен управител на област Кърджали- региона заселен с над 80% турци и мюсюлмани?!

И наистина това е един логичен въпрос, колкото е логичен и въпросът защо няма прокурори от турците в България?! Всъщност има- няколко на брой…

Но все пак има и някаква логика в тази вероятно дискриминационна политика на държавата, защото ако бяха назначени турци на тези постове те задължително щяха да бъдат от партията на Доган и Пеевски- ДПС. Тоест лица закърмени с идеята за „…разпределяне на порциите..”.

Още повече, че в други региони на страната точно такива ДПС-ари нагло се хвърлиха да заграбват милиони по-настървени и от Сицилианската мафия.

Добричкият окръжен съд е постановил условна присъда от две години и половина и глоба от 2500 лева  на бившия ДПС областен управител на Добрич Динчер Хаджиев, заемал поста от 2005 до 2008 година, съобщи БНР.

Има присъди и за негови служители, с които са замисляли и реализирали едни апетитни „заменки”. Присъдите са заради продажбата на шест имота на специализираната болница по рехабилитация “Тузлата” в Балчик и за нанесени щети от над 660 000 лева, както и за продажбата на още три имота с нанесени щети на държавата от над 150 000 лева по време, в което осъдените лица са заемали държавни длъжности.

Изпитателният срок на присъдите за Динчер Хаджиев и Пламен Ганев е 5 години.

Припомняме, че през март 2010 година Хаджиев и Ганев бяха задържани за извършени заменки на стойност над 164 000 лева на територията на Община Шабла.

Двамата в качеството им на длъжностни лица, са нарушили служебните си задължения, като съставили и подписали договори за продажба на имоти, представляващи частна държавна собственост, без да е налице представен документ за извършено плащане с компенсаторни документи.

След това съдът реши Динчер Хаджиев и Пламен Ганев да останат за постоянно в ареста.

През май 2010 година, Хаджиев трябваше да плати 25 хиляди лева, а Ганев – 20 хиляди като парична гаранция за да излязат на свобода.

Братовчедът* на ДПС-аря Динчер Хаджиев, друг ДПС-ар Ердинч Хаджиев, също бивш областен управител на Добрич също беше задържан през март 2010г. за участие в престъпна схема и беше обвинен, че е нарушил длъжностните си задължения.

Ердинч Хаджиев беше обвинен, че заедно със служителя Пламен Ганев са   съставили и подписали договори за продажба на имоти, представляващи частна държавна собственост, без да е налице представен документ за извършено плащане с компенсаторни документи.
Целта на престъпната им схема също е била поставени от двамата лица да придобият атрактивни имоти в Добричка област.
По първоначални данни имуществените вреди възлизат на 166 344 лв., се казва в съобщение на МВР от 2010г.
Други бивши депутати от ДПС Митхат Табаков и Гюнай Сефер също получиха тежки осъдителни присъди за документна измама в особено големи размери.

Софийският градски съд ги осъди съответно на 11 и 10 години затвор. Останалите двама подсъдими по делото получиха по 7 години лишаване от свобода.

Гюнай Сефер и Митхат Табаков заедно с Росица Милечва и Веско Панчински бяхаобвинени в документна измама. Става въпрос за незаконно придобити 374 000 лева през 2006 г. по проект за изграждане на 7 км път между село Окорш и главния път Силистра-Шумен в Дулово. Табаков беше признат за виновен и по останалите три обвинения срещу него, едното от които е за документна измама. 

Тогава след като чу от съда, че е призната за виновна, Росица Милчева избухна в неудържими ридания и плач, „горката” жена… явно е била подведена от лакомите слуги на Дръндарския Амет…
Тези двамата бивши депутати бяха от първите делегати, които скочиха да бият нападателя на Ахмед Доган – Октай Енимехмедов.

Според прокуратурата Сефер и Табаков са получили неправомерно над 370 000 лв.от „Публични инвестиционни проекти” ЕАД чрез деклариране на неверни обстоятелства за извършени строително-монтажни работи. Злоупотребите са свързани с две обществени поръчки за строеж на седем километрова отсечка от селски път между с. Окорш, община Дулово и главния път Силистра – Шумен в края на 2006 г.

Всъщност тези четирима “крадливи” ДПС-ари са само върхът на айсберга, когато става въпрос за крадливост в Догановата партия, а други стотици някак се законът не ги лови. 

Много хора пък смятат, че Прокуратурата ги е погнала, именно понеже не се отчитали пред Амет…

Но, и тези случаи са достатъчно показателни и дават ясен отговор на въпроса Защо българската държава е по-ограничила достъпа на турци от ДПС до централната власт!

Анадънму…,

 

rodopite.net

Bulgaristan Haber

Bulgaristan Haber

Bulgaristan'dan Güncel haberler
Bulgaristan Haber

Latest posts by Bulgaristan Haber (see all)

Share

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

13 − five =