В последния ден на работа на 47-ото Народно заседание депутатите гласоподаваха промени в дневния ред, анулираха парламентарния надзор и одобриха в края на деня всяка парламентарна група да направи декларация, която ще се предава онлайн по БНР и Българска национална телевизия. 

В залата през днешния ден се записаха 132 народни представители. Депутатите ще разискват оферти за голям брой законови промени като за последно: в Закона за устройство на територията, две ратификации – едната на планове с Европейската инвестиционна банка, другата за партньорство с Международната банка за възобновяване и развиване, промени в Закона за здравето, свързани с дистрибуцията на божествен газ, промени в бюджета на НЗОК, изменение на гражданския кодекс.

Народните представители гласуваха ” за ” и да има първо гласуване на законопроекта за промени в Закона за публичните поръчки.

След бързото първо гласуване на законопроекта за промени в Закона за устройство на територията, депутатът от ” Демократична България ” Владислав Панев изиска 15 минути отмора от името на парламентарната си група. След почивката обаче не се организира второ гласоподаване и по този начин измененията в последна сметка не бяха признати.

В дневния ред не влезе разискване на Законопроекта за противопоставяния на корупцията, импортиран от ” Продължаваме промяната “, който предлага промени в устройството на Комисия за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество (КПКОНПИ).

Reklamlar