Слави счита, че трябва да управлява сам с 65 депутата и да налага своето мнение, каза лидерът на ГЕРБ

„Актуализацията на бюджета не зависи от нас. Нали говориха месеци наред, че няма пари в държавата, а те не са пипнали нищо и страната си върви. България трябва да има правителство, трябва да има финансов министър, който не е мошеник – той да си го защити бюджета и партиите да го подкрепят. Парите ще ги изхарчат, но да каже за приходите, откъде ще дойдат.Не да гласуваме на Спецов или Асен Василев бюджета. Радев трябва да понесе цялата отговорност за случващото се в страната. Какво ни търсите нас, да им перем кирливите ризи. Те не могат да направят бюджет и План за възстановяване, защото са пропити от корупция и лобистки интереси”, каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Той заяви, че в момента никой не се интересувал от здравия разум, като всички действали на инат.

На въпрос дали ГЕРБ биха подкрепили служебното правителство да стане постоянно, Борисов заяви, че е несериозно да се търси подкрепа от тях за това.

„Кое да подкрепим на Рашков правителство, който си го харесва да си ги подкрепят. Но нека  Рашков да остане колкото може по-дълго, за да спрете да питате за демокрацията години наред”, каза Борисов.

Борисов каза, че предложението ГЕРБ да даде 10 депутата на ИТН за съставяне на правителство в миналия парламент, няма да се случи пак.

„Отказаха каквото и да е помощ,  Слави счита, че трябва да управлява сам с 65 депутата и да налага своето мнение. Не познаваше другите партиите, които освен за омбудсман и министри друго не ги интересува. 12 години ние отговаряхме за всичко, сега други отговарят, ние не отговаряме. Да си изсърбат на Румен Радев попарата, която надроби с юмруци, омраза и хаос”, каза Борисов.

„Като го гледам как се нервира(б.а. Слави Трифонов), явно са му извили ръцете. Аз съм готов да си сътруднича с всеки, който гледа доброто на България”, каза Борисов.

На въпрос дали България се тласка към президентска република Борисов отговори:

„Президентската република?Ние не сме ли сега? Едноличен управник е Румен Радев, а всичко което се случва е негово дело на протежетата му. Тежка президентска република сме, като на Путин. Той направи парламентаризма за смях.  Той създаде партиите на протеста, той ги поведе с юмрука и Мая и другите”, каза Борисов.

 

Reklamlar