Ardino’nun (Eğridere) Pravdolüb köyü yakınında bulunan Karapınar adlı yerde 1500’den fazla Müslüman ve Hıristiyan’ı bir araya getiren geleneksel sağlık ve bereket mevlidi yapıldı. karapinar-mevlit

Başlarında Kırcaali Bölge Müftü Vekili Erhan Recep ve kardeş Kartal Belediyesi’nden hoca Vedat Özdaş olmak üzere yerli imamlar Müslümanların kutsal kitabı Kur’an-ı Kerim’den ayetler ve ardından mevlit okudular.
Mevlit, Ardino Belediyesi, Bursa Eğridereliler Kültür ve Dayanışma Derneği ve Ardino Cami Encümenliği tarafından organize edildi.

Yazın Ardino bölgesinde bulunan birçok yerleşim yerinde insanları bir araya getiren mevlitler yapılıyor. Dualardan sonra, mevlitte bulunanlara 20 kazan etli pilav dağıtıldı. Pilav, aşçı ustaları Lenişte’den (Alfatlar) Fehim Halilov ve Gırbişte’den (Sırtköy) Sami Mustafa tarafından hazırlandı.

Pilav için gereken malzemeler Eğridereliler Derneği tarafından bağış edildi. Organizatörler, yiyeceğin bir kısmını yerel Ardateks şirketinde çalışan işçilere gönderdiler.

Etkinliğe başta Belediye Başkanı Resmi Murat olarak, Ardino’nun tüm Belediye yönetimi katıldı. Onlarla beraber kardeş Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Eğridereliler Derneği Başkanı Ahmet Kahraman, Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Gülseren Büyüktaş da mevlidi şereflendirdiler. Hepsinin adından Resmi Murat, sponsorlara verdikleri mali destekten dolayı teşekkür etti.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar