İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Bulgaristan’ın Kırcaali Belediyesi, birlikte gerçekleştirecekleri ortak projelerle iki kent arasındaki kardeşlik bağlarını simgeleştirmek istiyor.kircaali-izmir-kardesligi-anitlasacak

İzmir’in ‘kardeş kenti” Kırcaali’nin Belediye Başkanı Hasan Azis: başkan yardımcıları, meclis üyeleri ve vali yardımcıları ile birlikte İzmir’e geldi. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “kardeş kent” Kırcaali heyetini Tarihi Asansör’de ağırladı.

Etkin katılım sağladıkları 82. İzmir Enternasyonal Fuarı’nda sadece Kırcaali’yi değil Hoşgörü Belediyeler Birliği ve Bulgaristan’ı da temsil ettiklerini söyleyen Hasan Azis, bunun gurur ve sorumluluğunu taşıdıklarını dile getirdi. İki kentin belediyeleri olarak en yakın zamanda ortak projelerde buluşmak istediklerini ifade eden Azis, amaçlarının bu şekilde kardeşlik mesajı vermek olduğunu sözlerine ekledi.

Kırcaali Belediye Başkanı, her iki belediyenin karşılıklı olarak kuracağı park, sokak ya da anıt gibi projelerin yanı sıra sosyal çalışmalarda da bir araya gelmeye hazır olduklarını belirterek, “Kırcalililer olarak biz İzmir’i ve Başkan Aziz Kocaoğlu’nu çok seviyoruz ve Kırcaali’nin bir parçasını İzmir’e taşımak istiyoruz” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aziz Kocaoğlu ise konuk belediye başkanının duygularına yürekten katıldığını dile getirdi. Karşılıklı olarak her iki kentte simge yapılar yapılması ve ilişkilerin kalıcı olması için her türlü çalışmaya hazır olduklarını ifade eden Başkan Kocaoğlu, “Bu adımlarımız, hem her iki toplum için, hem de bölge ve dünya barışı için faydalı olacaktır” diye konuştu.

İHA

Reklamlar