Avrupa Palamentosu Milletvekili ve Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) Gençlik Kolları Genel Başkanı İlhan Küçük, Liberal Enternasyonal İnsan Hakları Komitesi Üyesi seçildi.

8 Kasım’da Hong Kong’da Liberal Enternasyonal’in Yürütme Komisyonu’nun 193.oturumu gerçekleştirildi. Bu oturumda İlhan Küçük’ün İnsan Hakları Komitesi’ne üyeliği onaylandı.

Çeşitli ülkelerden 13 üyeden oluşan komitede İlhan Küçük en genç Bulgaristan temsilcisidir.

Komite üyeleri, Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Konseyi’nin oturumlarına katılıyor ve Liberal Enternasyonal adına ulusal ve uluslararası düzeyde insan haklarına ilişkin rasyonel politikaları teşvik etme imkanları var.

İlhan Küçük, “Bugün yeni, öngörülü ve hoşgörülü bir dünya kurmak için strateji ve çabalara tanık oluyoruz. Avrupa ve dünyada devlet liderleri arasındaki ilişkiler karmaşık ve gergin. İnsan hakları konusunda çalışmalar sadece bir angajıman değil, sürekli diplomasi çalışmaları gerektiren birşey. İnsan Hakları Komitesi’nde benim gelecek projelerimin önemli bir bölümü de insan haklarına ilişkin tanınmış kurumsal hukuki çerçeveyi geliştirmek için çözümler aranmasına yönelik olacak” dedi.

Reklamlar