Kırcaali Hristo Botev Yabancı Diller Lisesi’nde okuyan Eda Mehmedali, 2018 yılına iyi bir başlangıç yaptı. “Başarı size gelmez, siz ona gideceksiniz” sözü Eda için geçerlidir. 12.sınıfa giden Eda, kazandığı yeni ödülle hayaller ve yetenekler için sınırlar olmadığını bir kez daha kanıtladı. Eda, bu yıl 13.kez gerçekleştirilen “Noel Baba’ya Karşı Küresel Isınma” konulu ulusal kompozisyon yarışmasında birinciliği elde etti. Ulusal kompozisyon yarışması, Sofya Kütüphanesi ve Sveta Sofya 1997 Halk Toplum Merkezi tarafından düzenlendi.

Yarışmaya 7-12 sınıf öğrencileri katıldı. Kompozisyon yazıları, Sofya Sveti Kliment Ohridski Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Albert Benbasat, çocuk kitabı yazarı Julia Spiridonova ve Sofya Kütüphanesi Kültürel ve Proje Etkinlikleri Şube Müdürü Yovka İvançeva tarafından değerlendirildi. E-kitap okuyucu ve plaketten ibaret birincilik ödülü, Eda Mehmedali’ye manevi tatmin sağladığı gibi gençleri cesaretlendiren ve edebiyat ve sanat sevgisi aşılayan yorulmak bilmeyen Bulgar Dili ve Edebiyatı öğretmenlerinin takdir edilmesini sağladı.

Eda, konu oldukça ilginç olduğunu ifade etti. Bu, Jane Austen’in “Gurur ve Önyargı” romanının, Emily Bronte’nin “Uğultulu Tepeler” romanı ve Oscar Wilde’nin “Dorian Grey’in Portresi” romanlarının esin kaynağı olduğu denemesini yazmak için yeterlidir. Onun için Noel Baba’nın Küresel Isınmaya Karşı Savaşı iyilikle kayıtsızlığın, çocukla ciddi yaşlının ve hayalle seçici cehaletin ebedi mücadelesidir. Küresel ısınmanın durdurulabilinmesine rağmen bu savaşta küresel ısınma imajını ve anlamını hiçbir zaman kaybetmeyecek, çünkü mutlu bir hayat için sadece muhteşem bir Noel Baba değil, bize dünyada neyin önemli olduğunu hatırlatan biraz küresel ısınma da lazım

 

Kırcaali Haber

Reklamlar