Avrupa Birliği‘ne (AB) üye ve aday ülkeler arasında gerçekleştirilen öğrenci değişim programı ‘Erasmus‘ ve ‘Leonardo da Vinci‘ projeleri kapsamında Bulgaristan KrumovgradMeslek Lisesi‘nden 20 öğrenci Edirne‘de otomotiv tamiri alanında hizmet veren iş yerlerinde staj görecek.
Kentteki bir otelde düzenlenen proje tanıtım toplantısında Türk ve Bulgar yetkililer bir araya geldi.
Toplantıda konuşan Bulgaristan Krumovgrad Meslek Lisesi Müdürü Petko Petkov, proje sayesinde iki ülke arasındaki kültürel yakınlaşmanın artacağını söyledi.
Proje kapsamında 20 öğrencinin 18 Nisan’a kadar eğitim göreceğini belirten Petkov, “Okulumuz gerçekten profesyonel eğitim veren bir eğitim kurumu. Kromovgrad Meslek Lisesi olarak öğrencilerimiz otomotiv tamirciliği alanında eğitim görüyorlar. Amacımız öğrencilerimizin buradan aldıkları bilgilerle meslekte profesyonelliğe atacakları adımlara hazırlık yapmaları. Bunun yanında öğrencilerimizin Türkiye‘yi ve Türkçeyi öğrenmelerini hedefliyoruz. Bu iki kültürün birbirini daha iyi tanıması açısından güzel olacak. Öğrencilerimizin Avrupa pazarını ve ekip çalışmasını daha iyi öğreneceklerini düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

Reklamlar