Momçilgrad (Mestanlı) kasabasında Kadir Gecesi’nde düzenlenen iftar yemeği 2000’den fazla kişiyi bir araya getirdi. İki büyük bayramından biri olan Ramazan Bayramı arifesinde geleneksel olarak verilen iftar yemeğinin ana sponsorları Momçilgrad Fahri Vatandaşı ve iş insanı Fuat Güven ve dernek başkanı sıfatıyla Hasan Öztürk tarafından temsil edilen Bursa merkezli Mestanlı Yöresi Kültür ve Dayanışma Derneği oldu. İftar yemeği, Momçilgrad Belediyesi tarafından organize edildi.

Kasaba meydanında düzenlenen iftar yemeğine çok sayıda Momçilgrad ve ilçe köylerinin sakini katıldı. İftar yemeğine teşrif eden konuklar arasında Mestanlı Yöresi Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Hasan Öztürk, Momçilgrad Belediye Başkanı Sunay Hasan, Momçilgrad Belediye Meclis Başkanı Ömer Hüseyin, Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) Kırcaali İl Başkanı İzzet Şaban, HÖH Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Erdinç Hayrula, Kırcaali Bölge Müftüsü Beyhan Mehmet, HÖH Momçilgrad İlçe Başkanı Akif Akif, HÖH Gençlik Kolları Kırcaali İl Başkanı Bayram Bayram ve Momçilgrad Belediye Meclis üyeleri yer aldılar.

İftar yemeğinden önce Momçilgrad İlahiyat Lisesi öğrencileri, ilahi programı sundular. Kırcaali Bölge Müftüsü Beyhan Mehmet, Ramazan Bayramı hakkında vaaz verdi.

Momçilgrad Belediye Başkanı Sunay Hasan, Fuat Güven’e ve Mestanlı Yöresi Kültür ve Dayanışma Derneği’ne Kadir Gecesi’nde verilen iftar yemeğine sponsor oldukları için teşekkür etti.

Sunay Hasan, ”Aynı sofrada buluşarak ve aynı sofrada yemek yiyerek güzel bir geleneği devam ettiriyoruz. Duaların reddedilmediği bu mübarek gecede bu kadar insanla tekrar bir araya geldiğimiz için mutluyum. Her zaman beraber ve hep böyle birlik içinde olalım” diye kaydetti.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar