Bulgaristan’da sirklerde yabani memeli hayvanların kullanılması yasaklandı. Yeni yıldan itibaren devreye giren kanuna göre gösteri amaçlı sadece kedi, köpek, at ve kuş gibi evcil hayvanlar kullanılabilecek.Aslan ve kaplan gibi yabani hayvanların…

Bulgaristan’da sirklerde yabani memeli hayvanların kullanılması yasaklandı. Yeni yıldan itibaren devreye giren kanuna göre gösteri amaçlı sadece kedi, köpek, at ve kuş gibi evcil hayvanlar kullanılabilecek.

Aslan ve kaplan gibi yabani hayvanlarıneğitimi, fıtratlarına ters düştüğü ve bu şekilde kendilerine eziyet edildiği gerekçesiyle yasaklandı. Yasayı öne sürenlerin diğer bir gerekçesi ise izleyici ve eğitimciye hayati tehlike oluşturması. Yasak, Avrupa’da çok az ülke tarafından uygulanıyor.

Belçika, Yunanistan, Avusturya, Hollanda, Kıbrıs Rum Kesimi ve Malta ise kısıtlayıcı yasayı Bulgaristan’dan önce kabul eden ülkeler arasında. Birçok ülke, kendi ortamında doğup büyümeyen yabani hayvanların sirklerde yer almasına olanak tanırken, Almanya ve Fransa’da herhangi bir düzenleme bulunmuyor.

Hayvan dernekleri, yeniliği sevinçle karşılarken, sirk yöneticileri ayrımcılık gerekçesiyle konuyu yargıya taşımaya hazırlanıyor.

Reklamlar