Bayrampaşa Belediyesi Türkiye’nin bin bir rengini bir araya getiren “7-İKLİM  7-RENK” kültür şöleni ile

Türkiye, Balkanlar ve Kavkaslar Bayrampaşa’da Buluştu

 Bayrampaşa Belediyesi’nin organize ettiği “7 İklim 7 Renk” yöresel etkinlik­leri 14 Haziran’da standlar tamamlandı. 14-25 Haziran 2013 tarihleri arasında Türkiye’nin en büyük parklarından biri olan Bayrampaşa Şehir Parkı’nda gerçekleştirilen “7 İklim 7 Renk” yöresel etkinlikleri, her akşam farklı bir yörenin örf, adet, gelenek, göreneklerini sergilendi. Her yörelerin yetiştirdiği sanatçıların katılımları ile ve tabii ki seyretmeye gelen Bayrampaşalılarla bu gösteriler adeta bir eğlence sahnesine dönüştü.

Türkiye’nin Kuzeyinden-Güneyine, Batısından-Doğusuna hemen hemen tüm Türkiye’yi bir arada buluşturan dev şölen, her akşam bir bölgenin sahne organizasyonu ile şenlendi. Aynı bölgeyi temsil eden derneklerin bir araya gelerek tertip ettikleri gecelerde, âşıklar atışması, kendilerine ait gösterileri, çeşitli oyunlar ve benzeri birçok yöresel etkinlikler izleyicilerle buluştular. Bölgesel geceler, tiyatro ve folklor gösterilerinin yanı sıra yöresel müzikleri ile bölgesel çapta ün yapmış kendi yerel sanatçıların konserleri de yer aldı.

“7 İklim 7 Renk” etkinlikleri kapsamında hazırlanan stantlarda ülkenin dört bir köşesinden gelen 40 Derneğin kendi yerel kültürlerini görsel olarak tanıtma imkânı buldular. Etkinlikler boyunca her gün saat 11.00’dan itibaren açılan stantlarda Isparta’nın gülleriyle, Trabzon’un mısır unu değirmeni, Doğu Bölgelerinin çeşitli yerel değerleriyle ve Bulgaristan’ın Ekspresso kafesi, baniçka, zakuska, kifla, poniçkasıyla. Diğer Balkan derneklerinin de Bosna’nın kuru eti ve diğer yemekleri, Manastırın yöresel kıyafetleri gibi otantik ve kültürel birçok obje ziyaretçilerin ilgisine sunuldu. BEST Kafe sahibi Necdet Mutlu’ya SPONSORLUĞUNDAN dolayı kendisine çok teşekkür ediyoruz.

 

Bayrampaşa Belediyesi Sn.Atila AYDINER’in Başkanlığında bu yıl ikincisini yaptığımız bu organizasyonda örnek gösterilecek şekilde böyle bir organizasyonu başarıyla sonuçlandırdı ve ülkemizin her yöresinden geniş kitlelerin katılımını sağladı. Türkiye’nin bin bir rengini Bayrampaşa’da bir araya getiren “7 İklim 7 Renk” kültür şöleni, 12 gün devam etti ve Bayrampaşa Belediyesinde kendine has bir GÖKKUŞAĞI oluşturdu.

Karadeniz’in Doğusu, Batısı, Anadolu’nun içini, kuzeyini, güneyini, doğusunu, batısını, Akdeniz’i, Egeyi, Trakya ve Bal­kanları yüz binlerce Bayrampaşalıyı buluşturdu.

Bayrampaşa Belediyesinin kurduğu stantlarda sergilenen yöresel sergiler gerçekleşen açılış töreni ile halkın beğenisine sunuldu. Açılışa Bayrampaşa Belediye Başkanı Sn. Atilla Aydıner, Ak Parti İstanbul Milletvekili Sn Hüseyin Bürge, Ak Parti İlçe Başkanı Sn Cemil Yıldız, katılımcı tüm dernek, federasyon ve konfederasyonun başkan ve yöneticileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Kurdele kesiminin hemen ardından stantları gezen Belediye Başkanı Aydıner ve bera­berindeki heyet, stant yetkililerinden bilgi aldı.

Bulgaristan’dan getirilen Osmanlı kılıçları, Bulgaristan Türklerinin giysi­leri, Gramofon, Plaklar, Halı, yayık gibi objelerin yanı sıra, her ilin kendine özgü lezzetleri ile özellikle Balkan coğrafyasının her köşesini temsil eden yöresel kıyafetler, ziyaretçilerin beğenisine sunulmuş oldu. Türkiye’nin tüm renklerini Bayrampaşa’da bir araya getiren “7 İklim 7 Renk” kültür şöleni, her bölgenin kendi sanatçılarıyla devam etti. Tüm bölge sanatçıları, binlerce kişinin katılımıyla muhteşem konserlerin altına imza attılar.

BAYRAMPAŞA’DA BİR OLDUK BİRLİK OL­DUK BİRLİKTE TEK YÜREK OLDUK

Sloganı ile buraya gelen sanatçıların ortaya koydukları performans adeta birbirinden üstündü.

Her bölge sırası ile program doğrultusunda kendi eğlencesini ziyaretçilerin beğenisine sundu. Doğu Karadeniz bölgesi ile başlayan ve Trakya, Rumeli, Balkan gecesiyle son bulan etkinliklerde sanatçıların seslendirdikleri türküler eşliğinde oynanan Horonlar, Halaylar, Payduşkalar, köçekler, folklor oyun­ları ile şenlenen gecelere, vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Son gece Park Ada ziyaretçilerle doldu taştı ilgi çok çok büyüktü, Bayrampaşa da Trakya ve Balkan geceleri en kalabalık geceler oldu, Bayrampaşa’da Balkanlardan yaşayanların büyük bir çoğunluk olduğunu böylece göstermiş oldular. Konser alanın dışı bile insanlarla doldu taştı adeta her yere insan yağmıştı.

Bu konsere Balkanlardan gelen göçmenlerin ilgisi son derece büyük oldu. Bayrampaşa’da yaşayan Balkan göçmenleri kendi sanatçılarını hem tanıma hem de izleme imkânı buldular. Tüm etkinlik boyunca Bayrampaşalılar, omuz omuza, gönüllerince eğlenirken, birlik, beraberlik, dostluk ve kardeşlik mesajları verdiler. Ayrıca, Miraç Kandil’inin kültürel etkinlik takviminin içinde yer alması sebebiyle, Miraç Kandilinde tüm dernekler bir birlerine kendi yöresel yiyeceklerini geç saatlere kadar ikram da bulundular.

Bizlerde Bulgaristan’da yaygın olarak her kan­dilde ve bayramlarda yapılan gözlemeyi (Gulaş, Çörek, Helva) yöresel usulde yaparak ekspreso ile ikram ettik.

Böylece Bayrampaşa Belediyesinin “7 iklim 7 renk” hem kaynaşma sağlanması açısından hem de gelecekte daha büyük projelere imza atmak için bir başlangıç oluşturdu.

Kapanış gününde ise Bayrampaşa İlçe Kaymakamı Abdülkadir Yazıcı, Bayrampaşa Belediye Başkanı Atilla Aydıner, AK Parti İstanbul Milletvekilleri Şirin ÜNAL ve Gülay DALYAN, AK Parti Bayrampaşa İlçe Başkanı Cemil Yıldız, Başkan Yardımcıları Ahmet TÜFEKÇİ, Muharrem Kavurkacı, Mustafa Demirkan, Belediye Başkanı danışmanı İsmail GEMİCİ ve birim müdürleri ile yüz binlerce vatandaş katıldı.

Bayrampaşa Belediye Başkanı Sn.Atila Aydıner, “7 İklim 7 Renk” etkinliklerinin top­lumsal barışımızı ve huzurumuzu bozmak isteyenlere verilen güzel bir cevap olduğuna vurgu yaptı. Ülkemiz her yönüyle çok renkli bir ülke. Bayrampaşa’mızda bu renklerin hepsini görmek mümkündür. Biz, yurdumuzun her yöresinin ve bölgesinin sanatını seviyoruz ve be­nimsiyoruz. Vatandaşlarımızın hasret duydukları memleket seslerini ve renklerini burada, Bayrampaşa’da onlarla buluşturmaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.

Öncelikle Bayrampaşa Belediye Başkanımızın ilçede faaliyet gösteren derneklere böyle bir imkân sunduğu için kendilerine teşekkür ediyoruz. Bu organizasyon İlçemizde faaliyet gösteren derneklerimizin hem kendi faaliyet alanına giren kesimler ile iç içe olma fırsatını verdiği gibi çeşitli derneklerin de birbirleri ile daha yakından ilişki kurma ve birbirlerini tanıma ve kaynaşma fırsatını da sunmuş oldu.

Böylece gelecekte ortak faaliyetlerde bulunmanın da yolunu açmış oldu.

Bu nedenle bu organizasyon son derece isabetli ve renkli, Bayrampaşa insanlarının da Trakyalı, Balkanlısı, Anadolulusu, Egelisi, Akdenizlisi ile Karadenizlisiyle Güneydoğulusu ile kaynaşmasında çok çok katkıda bulunmuştur. Ümit ederiz ki gelecek yıllarda da bu tarz faaliyetler sürdürülecek ve geleneksel hale getirilecektir. Biz de dernek olarak Belediye Başkanımız Atila AYDINER’e bu güzel organizasyondan dolayı kendilerini kutluyoruz ve başarılı çalışmalarının devamını diliyoruz.

Bu şölen Bayrampaşa’nın ve dolayısıyla İstanbul’umuzun sosyal ve kültürel hayatına renk kattığını düşünüyoruz, son derece önemsiyoruz ve proje sahiplerini kutluyoruz.

Bayrampaşa Belediyesi’nin Türkiye’nin tüm renklerini bir araya getiren projesi tüm dernekleri bir biri ile tanışmalarına vesile oldu. Böyle anlamlı bir etkinliğin içinde bulunduğumuz için çok mutluyuz. Bayrampaşa Belediye Başkanı Sayın Atila Aydıner’e ve ekibine çok teşekkür ediyoruz. Bizim Bulgaristan’da öz değerlerimizi, ancak böyle güzel etkinliklerle yaşatılarak gelecek kuşaklara aktarılabiliriz. Bunların da devam ettirerek bir gelenek halini almasını arzu ediyoruz.

Bizler dernek olarak ayrıca bu organizasyon sayesinde Balkanlardan Türkiye’ye göç eden kendi insanlarımızla kaynaşma imkânı bulduk. Birçok insanımız bizi burada görme imkânı buldu, hatta standımıza gelenlere bir ziyaretçi ve üye formları bırakmıştık. Burada on iki gün içinde ziyaretçi formu dolduranların sayısı 823 olurken yeni üye olanların sayısı da 323 kişi oldu. Bu da bizlere dernekte bir yılda ulaşamadığımız insanlara ulaşmış olduk. Bundan dolayı Bayrampaşa Belediye Başkanı başta olmak üzere bu organizasyonda emeği geçen herkese bir kez daha kutluyoruz ve kendilerine teşekkür ediyoruz. Şimdi Bayrampaşa daha güçlü ve birlik içinde olduğuna inanıyoruz. Ümit ediyoruz ki bu tüm ülkemize de bir örnek teşkil edecektir. Bu gibi organizasyonlar gelecek yıllarda da bunlar sürdürülecek ve geleneksel hal alacağını arzu ediyoruz.   Saygılarımızla,

BULTÜRK – İstanbul

Reklamlar