sliven-kutlu-dogumSliven’deki Devlet Kukla Tiyatrosu’nun salonunda Hz. Peygamber Muhammed Mustafa’nın (SAV) dünyaya teşriflerinin Miladi 1442.yıldönümünün kutlandığı Kutlu Doğum Haftası kapsamında program sunuldu. Kutlu Doğum Programı “Sosyal Sorunlar Çözümünde Hz. Muhammed’in (SAV) Hayatından Örnekler” ana temasıyla gerçekleştirildi. Program Bulgaristan Cumhuriyeti ile Avrupa Birliği’nin marşları ve Aytos Bölge Müftülüğü’nde Türkiye’den konuk vaiz Ali Gökteke’nin Kur’an-ı Kerim’den ayetler okumasıyla başladı.

Daha sonra söz Sliven Bölge Müftüsü Akif Akifov’a verildi. Müftü, tüm değerli konuk ve salonda bulunanları selamladı. Kırmızı gülle karşılanan konuklar arasında Başmüftü Yardımcısı Murat Pingov, Aytos Bölge Müftüsü Selahtin Muharrem, Türkiye Cumhuriyeti Burgaz Başkonsolosu Cem Ulusoy, Sliven Bölge Müftülüğü Vaizi Hasan Üseyinov, Şumnu Nüvvab İmam Hatip Lisesi’nden öğrenciler hazır bulundular.

Programın esas kısmında Başmüftü Yardımcısı Murat Pingov, Sayın Cem Ulusoy ve Vaiz Hasan Üseyinov birer konuşma yaptılar. Konuşmacılar, Hz. Muhammed’in (SAV) ve sahabelerin gerçekte nasıl tüm sosyal ve günlük sorunlarına çözüm bulduklarını açıkladılar.

Program öğrencilerin söylediği muhteşem ilahilerle devam etti. Kutlu Doğum Programı Ali Gökteke’nin yaptığı dua ve hediye dağıtılmasıyla sona erdi.

Reklamlar