Kırcaali Valisi Biser Nikolov, il sınırları içinde bulunan binaların durumunun acil yoklanıp değerlendirilmesini emretti. Bununla Suriyeli mültecilerin sayısının hızla artması sebebiyle acil adapte edilip yabancıların yerleştirilebileceği binaların tespiti amaçlanıyor. kircaali-valisi-biser-nikolov

Toplanılan bilgiler Bulgaristan sınırında mülteci akınının artmasıyla ilgili kurulan Milli Yürütme Bürosu’na 16 Eylül’e kadar sunulacak. Barınağa dönüştürülecek binaların araştırılması mülteci akınının sınırlandırılmasına yönelik acil önlem planının bir parçasıdır.

Belediye başkanlarından istenilen ilk bilgilere göre il sınırlarında bulunan binalar insan yerleştirilmesine uygun değil, çünkü temel onarıma ihtiyaç duydukları görülüyor, çoğu ise on yıldan fazla kullanılmamıştır.

Adapte edilmesine gerek duyulmayan tek bina Kirkovo Belediyesi’nde bulunan 30 kişilik bir öğrenci yurdu. Vali, “Öğrenci yurdu bir okul bahçesinde bulunuyor. Bu bina eğitim kurumuna çok yakın olması ve öğrencilerle temaslara geçilmesi olasılığı sebebiyle yabancıların yerleştirilmesi için uygun değil” diye yorum yaptı.

Çernooçene (Yeni Pazar) Belediyesi’nde yabancıların acil yerleştirilmesine imkan sağlayan mülklere sahip değil. Momçilgrad (Mestanlı) Belediye Başkanı Akif Akif, Çukovo, Lale ve Sindeltsi köylerinde kapatılan okullara 100 kişinin yerleştirilmesini teklif ediyor.

Krumovgrad (Koşukavak) Belediyesi yetkilileri kullanıma gerek duymadıkları birkaç bina gösteriyorlar. Bu binalar 20 yıldan fazla kullanılmıyor ve temel onarıma ihtiyaç duyuyor, fakat bunu yapmaya Belediye’nin mali imkânı yok. Söz konusu binalar Kandilka ve Çernooki köylerindeki eski okullar, Zlatolist’teki eski Rodop Evi, Golyama Çinka’daki Uzmanlar Evi ve başka eski yapılardır.

Ardino (Eğridere) Belediyesi, Belite Brezi Turistik Kompleksi’nde bulunan eski bir parti binasına ve eski kışlaya yabancıların yerleştirilmesini öneriyor. Kırcaali Belediyesi’nden kapatılan Makedontsi ve Ohlüvets köylerindeki okullar, Cebel (Şeyh Cuma) Belediyesi’nden ise eski Ridino ve Slınçogled okulları gösteriliyor.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar