Kirkovo (Kızılağaç) ve Krumovgrad (Koşukavak) belediyelerine bağlı sekiz köy sakini, kullandıkları bir yolun onarılmaması nedeniyle hükümete karşı protesto eylemine hazırlanıyor.

Tihomir (Terziören), Malkoç (Malkoçdere), Kran (Krandere), Kukuryak (Erikli), Paşintsi (Himmet Paşalar), Tokaçka (Tokatçık), Buk (Almalıdere) ve Grivka (Koca Ahmetler) köylerinin sakinleri, “Bir süre önce Kirkovo ve Krumovgrad Belediye İdarelerine, Podkova (Nalbantlar)-Çorbaciysko (Çorbacılar)- Tokaçka yolunun onarılması talebini içeren toplu dilekçe sunduk. Belediyeler, meseleyi Karayolu Altyapısı Ajansı’na (APİ) arz etti, ancak şimdiye kadar APİ’den herhangi bir cevap alamadık. APİ, bize karşı ihmalkar davranmaya devam ederse, protesto eylemi başlatmaya hazırız” diye kaydettiler.

Kirkovo ve Krumovgrad belediyeleri, Bölgesel Kalkınma ve Bayındırlık Bakanlığına, APİ Yönetim Kurulu Başkanı’na ve Karayolları Kırcaali İl Müdürüne bir mektup gönderdi.

Mektupta III-509 nolu ulusal karayolunun bir parçası olan Çorbaciysko-Tokaçka kesiminde onarım ve yenileme çalışmaları yapılması talebini içeren sekiz köy sakinlerinin imza atarak katıldığı bir dilekçe alındığı belirtildi.

Aynı mektupta şu ifadeler yer aldı: ” Yukarıda arz ettiklerimiz ile ilgili olarak iki belediyenin bu son derece önemli sorunu çözmeye yönelik adımlar atması için sizden yardım talep ediyoruz. Sorunu çözmek için herhangi bir önlem alınmazsa, sekiz yerleşim yerinin sakinleri, sivil itaatsizlik eylemi ve yolları kapatma gibi protesto eylemi başlatmaya hazır olduklarını söylüyorlar”.

 

Kırcaali Haber

 

 

 

Reklamlar