Elif GÜNEŞ

15 temmuz Türkiye’de uluslararası bir organizasyonun ortaya koyduğu darbe girişimini önledi. Darbe hazırlayanlar Türk toplumunu hazırlıksız yakalamayı ve geçmişteki tecrubelerle darbeye karşı koymayacakları ümit ediyorlardı.

Ancak Türk toplumu uzun yıllar süren bir demokrasimücadelesi vermiş herhangi bir darbe girişimine de yol vermemek olgunluğuna ulaşmış vaziyette.

Bu olgunluk Sn. Recep Tayip ERDOĞAN Liderliği ile bütünleşince Türk toplumu demokrasiye yapılabilecek hertürsaldırıyı gösleyip bertaraf edebileceğinigösterdi.

Bu sadece içte Türkiyede bulunan odaklara değil uluslararası alanda Türk üzerinde hesap yapanların da umutlarını ebediyen gömülmesi ile neticelendi.

Bundan böyle artık Türkiyede darbe sözcüğünü bile telafuz edilmesi mümkün olmayacaktır.

Türk toplumu bütün dünyanın gözü önünde kahramanca direnerek demokrasisine ve kendi seçtiği Liderine ölümüne sahp çıktı.

Ümit ederiz ki bir daha böyle bir şey olmaz.

AB bu demokrasi sınavında sınıfta kaldı. Sözde Türkiye’ye DOST görünenler gerçek yüzlerini gösterdiler.

Onların düşüncesi demokrasi olup olmaması değil onların derdi ülkeleri nasıl sömüreceğidir.

Bu balkan ülkeleriiçin Bulgaristan için de geçerlidir.

Bu konuda en büyük anlayışı Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov’un yüzünde gösterdi.

Bunu da Türk halkı hiçbir zaman unutmayacak, Bulgaristan ile Türkiye Arasındaki iyi komşuluk ilişkilerine ivme katacaktır.

Evet Türkiye artık eski Türkiye değil.

Türkiye artık kendi silahını kendi üreten ve bu konuda sürekli gelişme kaydeden bir ülke haline gelmiştir.

Dünyanın da gördüğü gibi en zaafta olduğunu düşünüldüğü bir dönemde ELBAB operasyonunu sıfır kayıpla gerçekleştirebildi.

Türkiyedeki istikrar ve gelişme Bulgaristan’daki refahı da doğurudan doğuruya etkileyecektir.

Bana bu fırsatı veren Sn.Menderes KUNGÜN ve Osman BÜLBÜL aksakallarımıza tekrar huzurunuzda teşekkür ediyor saygılar sunuyorum.

Reklamlar