21 Ekim Kırcaali’nin Günü sebebiyle düzenlenen Belediye Meclisi kutlama oturumunda, serbest güreş dalında on kez Avrupa şampiyonu olan İsmail Ömerov ve Kırcaali!de ilk okuma evi olan “Obedinenie”nin kurucusu Kiril Vankova /ölümünden sonra/ “Kırcaali’nin Onursal Vatandaşı” olarak seçildiler. kircaali-onursal-vatandaslari

Stremtsi köyünde doğan İsmail Ömerov, büyük bir heyecanla ödülü kabul etti ve : “Beni onurlandırmış olduğunuz bu ödül için şükranlarımı sunmama izin verin lütfen. Bir Kırcaalili olmaktan gurur duyuyorum ve bir çok spor ödülümü Kırcaali vatandaşı olarak kazanmıştım. Bugün de spor alanındaki faaliyetlerimi devam ederken bir an için bile doğduğum şehri ve Bulgaristan’ı unutmadım. Vermiş olduğunuz bu ünvan, şu ana kadar almış olduğum en büyük manevi ödülümdür” diye paylaştı.

Bugün “Kırcaali’nin Onursal Vatandaşı” unvanı, ölümünden sonra Kiril Vankov’a da verilmiştir. Kiril Vankov Vidin’de doğmuştur. Kırcaali’ye 1913 yılında gelmiştir. Bölgedeki ilkokul evi “Obedinenie”nin kurucusudur.

Ödülü, okuma evinin Yönetim Kurulu Başkanı Stoyan Anadoliev aldı. Konuşmasında Sayın Anadoliev, “Obedinenie” halk Okuma Evi kurucusana verilen bu unvan için teşekkür etti ve bu ödülü sadece kurucusuna değil, atalarının geleneklerini bugün de sürdürmeye devam eden takipçilerine de verildiğini dile getirdi.

Kutlama oturumunda, ödülünü bizzat kendisi alan Doç. Petko Krıstev’e kültür ve eğitim alanında çalışmalarından dolayı “Kırcaali’nin Altın Arması” ödülü verildi.

 

Kırcaali Belediyesi

Reklamlar