Bulgaristan ve Norveç’ten 15 ile 19 yaş arasındaki 80 genç çevreden sorumlu başarılı iş kurma imkanına sahip oluyorlar.

Bu adım, Bulgaristan – “Junior Achievment” yeni eğitim programı sayesinde gerçek oluyor. Programın temel amacı, geleceğin girişimcilerinde çevre dostu ve yeşil fikirleri geliştirmektir. Eğitim girişimi, 2009-2014 Avrupa Ekonomik Alanı Mali Mekanizma sayesinde Sivil Toplumlara Destek çerçevesinde finanse ediliyor. Programa katılan öğrencilere kendi işini kurma ve aynı zamanda çevre dostu üretiminde bilgi verilecek. 1 Nisan ile 30 Haziran 2014 tarihleri arasında Bulgaristan ve Norveç’ten özel seçilmiş kişiler tarafında on-line eğitim kursları düzenlenecek. Video derslerine, farklı sitelerden ek belgeler ve kaynaklar, yarışmalar eşlik edecek. Genç girişimciler, ekip çalışmalarında teşvik edilecektir.

Projenin diğer önemli bir parçası da, Ekim ayında Bulgaristan’ın bir dağlık bölgesinde düzenlenecek olan bir haftalık “ Eco kamp” etkinliği. Kampa, en başarılı Bulgar ve Norveç çocukları katılacak. Bir hafta boyunca öğrenciler, ekip kurma oyunlarına katılacak, fidan dikecek, bio şirketleri ziyaret edecek ve belirli bir sorunun çözülmesi amacıyla yeşil fikir üretecektir.

En başarılı üç proje hayatta uygulanacak. Bulgaristan “Junior Achievment” programının Norveç’teki partneri ise Young Enterprise Sognog Fjordane Birliğidir.

Çeviri : Şevkiye Çakır, BNR

Reklamlar