Dolno Prahovo (Aşağı Tosçalı) köyü ve etraf Gorno Prahovo (Yukarı Tosçalı), Başevo (Hallar), Mleçino (Sütkesiği) köylerinden ve Türkiye, İngiltere ve Belçika’dan gelen vatandaşlardan yaklaşık 1 000 kişi geleneksel sağlık ve bereket mevlidine katıldılar.dolno-prahovo-senlik-2013

Dolno Prahovo muhtarlığı ve yerel Cami Encümenliği tarafından organize edilen etkinlik köy yakınında bulunan medresede yapıldı.

Medrese imamı Nuriddin İbram başta olmak üzere imamlar Kuran-Kerim’den ayetler ve mevlit kitabını okudular.

Yerli usta aşçılar Şaban Üseyin ile Kasim Feyzullah dana etiyle 18 kazan keşkek hazırladılar. Keşkek mevlide gelen herkese ikram edildi, kalanı da evde olanlara gönderildi.

Tüm masrafları Dolno Prahovo’dan İzmir’e göç etmiş Şefket Güler karşıladı. O, acil işleri yüzünden mevlide gelemedi. Onun babası İzzet Güler, mevlitteydi. İzzet Güler, “Burada dünyaya göz açtık, çocukluğumuz burada geçti, dost ve yakınlarımız burada bulunuyor. Türkiye’de yaşasak da, daima sıla özlemi çekiyoruz” diye paylaştı.

25 yaşındaki Yaşar Emin, 7 yıldan fazla İngiltere’nin Sheffield şehrinde yaşıyor. Yaşar, “Her yaz Dolno Prahovo mevlidi için özellikle Bulgaristan’a geliyorum. Çok güzel bir gelenek. Gelecekte de devam edip genç nesillere örnek olmasını umuyorum” diye ifade etti. O, şu ana kadar etraf köylerden 7 işsiz gencin İngiltere’ye gelip iş bulmaları için yardımcı olduğunu paylaştı.

Dolno Prahovo muhtarlığı sakinleri adına köy muhtarı Ahmet Emin’e şenlik ve mevlidin düzenlenmesinde artık üçüncü kez yardımcı olduğu için kalbi teşekkürlerini sundu.

Mevlitte Ardino Belediye Başkan Yardımcısı İzzet Şaban, Yerel Meclis Başkanı Sezgin Bayram ve Yerel Meclis Üyesi Alper Sami de katıldılar.

 

Güner Şükrü – Kırcaali Haber

Reklamlar