osman bulbul Osman BÜLBÜL

Konu: Öğretmenler gerçekleri  anlatıyor.

Halkın ağzı büzülmez.

Ahmet Doğan’ın öğretmeni Dobrin Popov anlatıyor: Ahmet Doğan’ın lise diploması yok.

“Beloslav” Teknik Okulunda öğretmen Dobrin Popovona lise diplomasını devlet güvenlik polisi “DS” verdi, diyor.

Bu bilgiler A.Doğan dosyalarında yok.

Ahmet Doğan lise bitirmedi. Bunları, 1970-1971ders yılında  “Beloslav” Teknik okulunda A.Doğan’ın sınıf öğretmeni olan halen emekli öğretmen Dobrin Popov paylaşıyor. O zaman “Beloslav” cam işleme teknik okuluna beden eğitimi öğretmeni olarak atanan ve Ahmet’in de kayıtlı olduğu, II. “A” sınıfa sınıf hocası olan D. Popov  şöyle devam ediyor:  “Onu hatırlamakta güçlük çekiyorum. Fakat bu parti liderinin çok disiplinli ve çok iyi bir öğrenci olduğu ve teknik okulu Çok İyi “5” ile bitirdiğini yazmaları dikkatimi çekti. Doğan hakkında anlatılanlar benim bu okula tayin edilmemle aynı zamana rastladığından, o yıllarda tutuğu not defterini bulup açmış.

Defterime şunları kaydetmişim:

Tehnik Okulun II. “A” sınıfında 1970-71 ders yılında Ahmet isminde bir öğrencim var, Beloslav doğumludur. Okula kaydı 1969-70 ders yılında yapılmıştır. O yıllarda Rusça öğretmeni olan ve artık aramızda olmayan Vasil Milev’in dersinden zayıfı (2) olduğu için sınıfı geçememiş ve güze kalmıştır. İkinci sene onun sınıf hocası benim olmam gerekiyordu. 17 Aralık 1971 tarihinde şunları not etmişim: “Ahmet okuldan ayrıldı. İkinci sınıfı bitirmemiştir.”

29 Mart 1972’de Doğan 18 yaşına bastı. O zaman onun yalnız ilköğrenimi vardı.

Şu noktaya lütfen dikkat ediniz:

“Doğan Şumen Üniversitesine kaydını, ayak basmadığı  Provadı “Tarım Ekonomisi Teknik Okulu” DİPLOMASI ile yaptırmıştır. Yüzde yüz eminin, onun gösterdiği DİPLOMA sahtedir.”

Sınıf öğretmeni Popov, şahitler hala ayaktayken Doğan gibilerin kendi otobiyografilerine baştan sona yalan yanlış ve tamamen sahte yazabilmelerine şaşıyor.

Öğretmen Popov şunları da paylaştı:

Beloslav’da” eşimin evinin karşısında Ahmet ile aynı sırada oturmuş bir genç vardı. Bir hafta önce köye gitti ve ona” Vanko ben artık yaşlandım, unutmaya başladım, bana Ahmet hakkında bir şeyler anlatır mısın! Üzerinden 30 yıl geçti, bazı şeyleri unutmuşum!” dedim.

Vanko’nun bana verdiği cevap şu oldu: “Bay Popov bana bir şey sorma, onun hakkında konuşmam yasaklandı. Birkaç yıl önce aynı sınıfta okuyan öğrenciler 40 yıl sonra toplanıp, kim nerelere varmış diye sohbet etmek istemişler. Ahmet Doğan’ı da davet etmişler. Fakat o gelmemiş. Doğan’ın sınıf öğretmenine göre saklanması mümkün olmayan gerçekler var hayatta ve o, öğrencisi ile ilgili gerçekleri yüzde yğüz açıklamakta kararlı görünüyor.”

Doğan’ın Dosyasında da  yer aldığına göre, bugünkü parti ve devlet liderinin 1976’da Şumen Yüksek Pedagoji Enstitüsüne öğrenci olarak yazılabilmesinde Naço Papazov’un olağanüstü yardımları olduğu biliniyor. O yıllarda artık Ahmet Doğan “Sergey” takma adıyla Bulgar istihbaratı tarafından ajan olarak ele geçirilmiştir. Sofya Üniversitesinde Felsefe Okumak istemiş, ama sınavları verememiştir.

Doğan’la bağlantı halinde olan gizli polis subayı Stoykov “muhbirini” yüksek okula kaydettirmeye karar veriyor ve bunu yapıyor. Bu kayıt yapılırken Ahmet’in sınavlarda aldığı notların önemi yoktur.  Bu işte o yıllarda Bulgaristan Komünist Partisi Şumen İl Örgütü Birinci Sekreteri  Vaçkov ile yine aynı dönemde Bulgaristan Halk Cumhuriyeti’dene  Yüksek Öğrenim Kurumlarının hepsinden sorumlu olan Naço Papazov’un ısrar etmesi sonuç belirleyici rol oynamıştır.

Emekli öğretmen Popov halen Razgrat’ta oturuyor.

Reklamlar