Bulgaristan Milli Radyosu’nun (BNR) Yeni Sesler başlığında pop, rock ve caz dallarında ses yarışması düzenlediği bildirildi. Radyo ses yarışması BNR’nin 1 Nolu Stüdyo’sunda 11-13 Kasım’da gerçekleştirilecek. Dereceye girenler 13 Kasım’da gala konserde yer alacaklar.bnr
Yarışmaya, pop, rock ve caz söyleyen uluslararası ve ulusal yarışmalarda büyük ödüller ve birinci yeri kazanan genç ses yetenekleri katılabilir.

BNR’nin Yeni Sesler Yarışmasının İcra Yapımcısı Maya Raykova, “Katılımcılar üç yaş grubuna ve de vokal grubu kategorilerine göre ayrılacak. Birinci kategoride 14-17 yaş gurubu, ikincide 18-22 yaş grubu, üçüncüde ise 30 yaş altı ses sanatçıları yarışacak. Vokal grupları yarışmanın en çekici kategorisi olacak. Katılımcılar 3 turda 9 kişilik yetkili bir jüri tarafından değerlendirilecekler” diye izah etti.

Yarışmaya katılanlar katılım ücreti ödemeyecek.
Dereceye girenler yapımcılığını BNR’nin yaptığı yeni şarkı kayıtları yapıp, radyonun Big Bendi ile birlikte konserlerde solistlik yapacaklar. Ödüllendirilenlerin bir kısmı BNR’nin Altın Arşivi’nden sağlanan enstrüman eşliğinde popüler Bulgar şarkıları kaydedecekler.

BNR, bu ses yarışmasıyla geleceğin müzik yıldızları olma potansiyeline sahip genç yetenekleri keşfedip müzik yapımcılığını yapmayı amaçlıyor. Projeye 2006 yılında başlandı.

Yeni Sesler yarışması BNR’nin Sofya Radyosu’ndan veya Binar Radyosu’nun www.binar.bg adresindeki web sitesinden canlı olarak yayınlanacak.

Ses yarışmasıyla ilgili ayrıntılı bilgi BNR’nin www.bnr.bg sitesinde bulunabilir, katılmak isteyenler 4 Kasım’a kadar raykova@bnr.bg e-mail adresine dilekçe gönderebilirler.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar