BESADER’in Balkanlı Öğrenciler için 10. Kış Kampı Ankara’da başladı. Sekiz Balkan ülkesinden (Bulgaristan, Kosova, Sancak, Sırbistan, Arnavutluk, Makedonya, Yunanistan ve Bosna Hersek) öğrenciler 28 Şubat- 4 Mart arasında konferanslar, çalıştaylar, kültürel ve sportif faaliyetlere katılarak aralındaki kaynaşma ve bağlanmayı pekiştirecekler.

Besader’in Bulgaristan temsilcilerinden Sevinç Emin “Bu kamp kardeşlik kampıdır.” diyerek faaliyetin temel amacını da paylaşmış oluyor.

Merkezi İstanbul’da bulunan BESADER derneğinin temel faaliyetleri arasında Türkiye’de okuyan Balkanlı öğrencilere faaliyetler düzenlemek ve burslar sağlamak. Yaklaşık on yıl önce düzenlenen ilk kampa 70-80 kişi katılırken, bu yıl katılımcı sayısı 1000e yaklaşıyor.

“Bulgaristan katılımcıları kampta diğer Balkan ülkeleri arasında Başmüftülüğümüz’ün Yetimlere Destek Faaliyetlerini tanıtıyor ve Yetimler  Fonuna Destek amaçlı kartposttalları da satarak yetimlere destek topluyor.” diyor BESADER’in Bulgaristan temsilcilerinden Sevinç Emin.

 Çalıştaylarda her ülke  temsilcileri güncel problemlerini ve olası  çözümlerini konuşacak. Bulgaristan çalıştayında Sevinç Emin Bulgaristan’da İslamofobi örnekleri konusunu konuşacak.

 

 

Özlem Tefikova, Bulgaristan Müslümanları Başmüftülüğü

Reklamlar