12 Mayıs 2013 tarihinde gerçekleştirilen Genel Seçimlerle ilgili olarak Anayasa Mahkemesi, GERB partisinin talebi üzere 3 soruşturma kararı aldı. Dün GERB milletvekillerinin 96 imzasıyla 12 Mayıs’ta yapılan seçimlerin iptal edilmesi talebiyle Anayasa Mahkemesi’ne 3 şikayet dilekçesi sunuldu. GERB Milletvekillerinin imzasıyla RZS ile NFSB partilerinin ihbarları üzere de şikayetler sunuldu.

anayasa-mahkemesi13 nolu kararla başlatılan soruşturma bir grup GERB milletvekilinin seçim öncesi günde kanun ihlalleri tespit edilmesi üzere seçim sonuçlarının iptal edilmesi talebine ilişkindir.

14 nolu kararla Türkiye Cumhuriyeti’nde açılan seçim sandıklarında Seçim Kanunu’nun ihlaliyle ilişkili olarak 42. Halk Meclisi’ne milletvekili seçimi yapılan seçimlerin yasallığına karar verilmesi üzere soruşturma başlatıldı. Bu talep GERB tarafından Düzen, Yasallık, Adalet (RZS) partisinin bulunduğu ihbar üzere yapıldı.

Şikayette Türkiye’de yasa dışı olarak 86 seçim sandığının açıldığı, Bölge Seçim Komisyonu (RİK) ve Seçim Sandık Komisyonları’nın (SİK) eksik kadrosuyla seçim gününün başlatıldığı, Bulgaristan Türklerinin çoğunluk grupları arasında oy ticareti yapıldığı iddia edilmektedir.

15 Nolu soruşturma kararı da GERB partisinin talebi üzere alındı, fakat Bulgaristan’ı Kurtarmak İçin Milli Cephe (NSFB) partisinin ihbarıyla şikayette bulunuldu. Şikayet dilekçesiyle 42. Halk Meclisi kurulmasına ilişkin seçimlerin tamamen yasa dışı yapıldığı ilan edilmesi ısrar ediliyor. Mektubun girişinde oyların sayılması sırasında partinin zarara uğradığı belli başlı olaylar belirtiliyor.

NFSB partisi daha 13 Mayıs’ta Parlamento’ya girmesi için yüzde 4’lük barajı atlatmaya çok yakın olduğunun açıklanmasından sonra seçimlerin iptalini isteyeceğini duyurmuştu.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar