Keşan ilçesinde, Bulgaristan’ın Pomorie kasabası ile Keşan Lokantacı Kahveci ve Otelciler Odası işbirliği ve Bulgaristan BİO Net Derneği desteğiyle hazırlanan “Komşuların Lezzet Ağı” projesi kapsamında yemek festivali düzenlendi.

Keşan Belediyesi Çok Amaçlı Pazaryeri Kompleksi’nde düzenlenen festivalde iki ülke tatlarının sergilendiği 50’şer metrelik stantlarda, hamur işi, etli yemekler, tatlılar ve çorbalar vatandaşlara sunuldu.

Bulgaristan Yani Popov Trakya Korosu ve Lalacık Köyü Halk Oyunları ekibi, festivalde gösterilerini sergiledi.

 

Bu sırada Türk ve Bulgar katılımcılar, protokolün de katılımıyla davul zurna eşliğinde birlikte halay çekti.

Keşan Lokantacı Kahveci ve Otelciler Odası Başkanı Hüseyin Çakmak, burada yaptığı konuşmada festivalin her iki ülkenin turizmine katkıda bulunduğunu söyledi.

Bulgar ve Türk dostluğunun bu tür etkinliklerde pekiştiğini anlatan Çakmak, “Bulgaristan’dan gelen misafirlerimiz Keşan, İpsala ve Enez ilçelerinde nereleri görebilirler, nerede yemek yiyebilirler, nerede konaklayabilirler bunları da öğreniyorlar. Trakya’daki lezzet ağını onlara uygulamalı olarak anlattık.” diye konuştu.

Bulgaristan BİO Net Derneği Başkanı Yanka Dimitrova ise, Avrupa Birliği Bakanlığı’nın Ulusal Otorite görevini yürüttüğü Interreg-IPA Bulgaristan-Türkiye Sınır Ötesi İşbirliği Programı kapsamında düzenlenen projede her iki ülkede etkinlikler düzenlemeyi sürdüreceklerini kaydetti.

Festivale, Keşan Kaymakamı Nuri Özder, Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, Edirne Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Emin İnağ, Bulgar ve Türk aşçılar ile vatandaşlar katıldı.

 

AA

Reklamlar