Български

Юрген Рот: Няма ново поколение политици в БСП и ДПС

В БСП и ДПС няма ново поколение политици, които да ръководят тези партии, които са оставени в ръцете на старите структури на номенклатурата. Това заяви пред БНР германският разследващ журналист Юрген Рот.

618x346“И при положение, че социалистическата и турската партия трябва да си сътрудничат с ужасната крайнодясна партия, вече определено става дума за структури на старата мафия”, смята Рот.

По думите му е възможно да се появят нови лидери, но те няма да имат властта да променят нищо в самите партии.

Коментирайки дали протестите срещу кабинета са финансирани отвън, Рот бе категоричен: “Не, това са глупости и чиста пропаганда. За първи път след толкова дълъг период на фрустрация и примирение нормалните хора и особено младите, се опълчиха на това управление.

Подобни протести има и в Турция, и в Египет. Просто хората нямат интерес да ги управлява такъв елит, защото той не работи в интерес на българския народ. И това е огромен шанс за гражданското общество”.


Според него изявлението на френския и германския посланик у нас по никакъв начин не е намеса във вътрешните работи на страната ни, защото сме член на голямото евросемейство.

“Нормално е германският посланик да подкрепя протестите на нормалните хора, освен това получавате много европейски пари. При това положение е нормално партньори на България като Германия да се интересуват от политическата ситуация в страната ви”, заяви Юрген Рот.

Журналистът изрази надеждата си, че едномесечните протести у нас ще доведат до оставката на правителството.

“Вярвам, че протестите ще доведат до положителен резултат. Вярвам, че управляващият елит в България трябва да се оттегли. Единствената надежда това да се постигне е чрез гражданското общество”, категоричен бе той.

По думите му след провала на “Набуко” и останалият единствен проект за газопровод, този за “Южен поток”, руското влияние у нас ще се засилва.


Share

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

three × three =