BNR’nin Yunanistan muhabiri Katya Peeva’nın verdiği bilgiye göre, Yunanistan Deniz Kuvvetleri Bakanlığı’na bağlı Deniz Güvenliği ve Araştırma Enstitüsü, Rusya tarafından Karadeniz’de mayın tehlikesi olduğuna dair gelen bilgi konusunda endişesini dile getirdi.

Bu bağlamda, Yunanistan Ticaret Filosu Bakanlığı, suda kontrolsüz şekilde yüzen patlayıcı mayınların Boğaz ve Ege denizine ulaşması riskine vurgu yaptı.

Şimdilik uzmanlar, mayınların Ege denizine ulaşıp ulaşmayacağını ve onların yıkıcı kuvvetinin ne düzeyde olduğuna dair tahminde bulunamıyor.

Yunanistan, Yunanistan bayrağı altında yüzen gemilere riskten kaçınmak için güzergahlarını  değiştirmeleri yönünde uyarı gönderdi.

Yunanistan Ticaret Filosu Bakanlığı, Odessa’daki diplomatik misyon ve Yunanistan gemicilerinin olduğu gemilerin yöneticilerine Karadeniz’den geçerken çok dikkatli olmaları yönünde bilgi verdi.

Bu bilgi Odessa’da bulunan Ukraynalı gazeteci Yuriy Tkaçov tarafından da aktarılmıştı. Tkaçov, dün sabah 

Tkaçov, dün sabah Ukrayna güvenlik güçleri tarafından göz altına alındı.

“Timer” medyasının baş editörü olan Tkaçov, Telegram hesabından en son “Benim için geldiler…” mesajını paylaştığı bildirildi.

Bulgaristan Gazeteciler Birliği, paylaştığı haberde “Rusya’nın Ukrayna’ya saldırılarının başlangıcından bu yana Tkaçov’un paylaşımlarını takip edenler onun hiçbir taraf yararına propaganda yapmadığını, sürekli savaşı kınadığını ve hızlı bir şekilde sonlanmasında ısrar ettiğini yönünde kesin konuşuyorlar, diye bildiriliyor.

BNR

Reklamlar