Tarih:  12 05 2019
BGSAM: Kaynak: Bivol. Bg
Konu:  Dalavera işlerinde Başkan M. Karadayı’nın baldız, kayın, teyze, hala vb ilişkileri ve Avrupa Parlamentosuna 2 adayı tanıyalım.

Ön söz Yerine.

Yazıma başlamak istiyorum da, başlayamıyorum.

Ağla sevgili yurdum, türküsü geliyor aklıma. Yoksa, ağla sevgili halkım! mı desem.

Aklımıza gelmeyen geliyor başımıza.

Bu hafta Hak ve Özgürlük Hareketi HÖH-DPS Avrupa Parlamentosu (AP) milletvekili adayları liste başı Mustafa Karadayı’nin konuşmalarını dinledim. Hem dinledim, hem üzüldüm.

Bu adam bir türlü ustalaşamadı, yalan söylüyor da, yalanları şakıyor ve onu ele veriyor.

Yalanlar halkımın canını yakıyor.

Adam,  dağılmış koyunları bir toplayamayan, çoban gibi bağırıp çağırıyor.

Liste başıymış. Besbelli Bulgaristan’dan kaçmak istiyor. Dert çok, hem dert yok gibi bir durum…  Üzerine gelen çığ gibi belayı haber almış olmalı. Bu bela hepimizin başında. Çünkü HÖH hepimizindir, kara gün sevdamızdır. Gidiş bu gidiş, Bulgaristan’da dalavere pıtrağına dolaşanları birer birer toplamaya başladıklarında bu gencin yolu Brüksel’e değil, kodese…

Bulgar araştırmacı gazeteci grubu BİVOL.bg AP adaylarından M. Karadayı ile Atice Alieva-Veli hanımın kuyusuna inmiş ve bakın ne inciler çıkarmış.

***

BORİNO KÖYÜNDE AVRUPA BİRLİĞİ PARASIYLA KURULAN DÖRT EVDEN İKİSİ HÖH-DPS  BAŞKANI MUSTAFA KARADAYI’NIN BALDIZ VE KAYINBİRADERİNİN BİRİSİ DE ANNESİNİN MÜLKÜNE GEÇİRİLMİŞ.

  1. Karadayı’nın doğduğu Smolyan (Paşmaklı) ili, Devin (Dövlen) Belediyesi, Borino (Kara-Bulak) köyündeki AB parasıyla inşa edilen “konuk evlerinden” mülkü başkanın baldızı ve kayınbiraderinin üstündedir. Mülk sahiplerinin şirketleri AB’nin Köy Bölgelerini Geliştirme Programları (KBGP) Avrupa paralarından BİR MİLYON LEVADAN FAZLA PARA almıştır. Öyle ki Borino (Kara-Bulak) köyündeki Avrupa paralarıyla inşa edilen “misafir konaklarından” yarısı HÖH Başkanı Karadayı’nın yakınlarının elinde bulunuyor. Karadayı’nın kayını olan Nevredin Küçük Belediye’deki kamu ihalelerine sanki abone olmuş. Onun “Videnitsa 2004” adli şirketi halen 3.5 (üç buçuk) milyon leva tutarında sipariş üslenmiştir. Bunun dışında M. Karadayı’nın kardeşi de 1.3 )bir milyon üç yüz bin) levalık  sözleşmeye girmiştir.

Avrupa “konuk evleri” şefi bacanak ve kayınlara para dağıtıyor.

Köy Bölgelerini Geliştirme Programları (KBGP) Avrupa paralarından “Çala İnvest”  şirketine Borino (Kara-Bulak) köyü yöresinde turizmi geliştirmek amacıyla “misafir evi” inşa etmek ve işletmek için 391 160 leva;  “Çala Tur” şirketine “Çala” köyü yakınında “Podmolata” alanında “Köy Turizmi için dağ evi inşa etme” projesi için 244 530 leva; “Troka” şirketine Borino (Kara-Bulak) köyü Kasrıklı yaylasında “Köy turizmi için dağ evi inşa etme” projesi için128 290 leva ve  “İzvora İnvest” şirketine  “Köy turizmi için kullanmak amacıyla” bir köy evinin onarımı ve ikinci katını inşa etme projesi için 281 321 leva ödenmiştir. Aynı şirkete Misafir evi donatma ve çevresine çimen ve fidan dikmeye gerekli  araşları satın almak üzere ekstra 38 968 leva ödeme yapılmıştır.

Bu şirketlerin hepsinin sicilinde Zatiye Karaahmed ismine rastlıyoruz. Zatiye Karaahmed, HÖH Başkanı  Mustafa Karadayı’nın eşi olan  Cevriye’nin kızkardeşi yani Karadayı’nın baldızıdır.  Cevriye’nin kardeşi olan Nevredin Küçük ise Karadayı’nın kayınbiraderidir ve aynı zamanda Nevred’in eşi Gülten Küçük’tür.  Zatiye, Karadayı’nın bacanağı olan, Borino (Kara-Bulak) köyü muhtarı Mustafa Karaahmed’in eşidir.

Bu tertipler ilk dönemde gizli tutulmuş ve hiç kimsenin çevrilen dolaplardan haberi olmaması için, kayıtlar  ve tesciller başka şahıslar üzerine yapılmış ve daha sonra ZATİYE, NEVREDİN  ve eşi GÜLTEN üzerine işlenmiştir. Dalaverelerle  ilgili yaptığımız araştırmalar bu projelerin ardında daha ilk gün Karadayı’nın yakınlarının bulunduğunu kanıtlamıştır.

Mustafa karadı ile akrabalık bağlarıyla sımsıkı bağlı olan bu şirketler, Borino belediyesinde Avrupa Birliği parasıyla kurulan “konuk evlerinden” yarısına sahip olmuşlar. Bununla birlikte Borino’da aynı paralarla(SAPARD)  inşa edilen bir aile oteli de M. Karadayı’nın annesinin mülküne geçirilmiştir.

Atice Alieva-Veli. Babası Sofya’da luks bir daire satın almıştır. İnternet üzerinden “Vili Çala” (Çala Dağ Evleri”olarak reklam edilen site, aslında tek tek projeler olarak geliştirilerek, paralar Avrupa fonlarından çekilmiştir. Kayınpeder Nevredin’in eşi Gülten Küçük  “Gölet yanındaki ev” (Kışta pri ezeroto) telefonları Karadayı’nın baldızı Zetiye Karaahmed açıyor. Bu tesislerde kalanlarla açık pazarlık yaptırılıyor.

Bu yatırımlar, Avrupa Birliği’nin küçük yerel işlerin, turistik tesisler için  geliştirilmesi amacıyla Köy Bölgelerini Geliştirme Programları (KBGP) üzerinden çdenirken, ancak ikinci bir fiziksel veya tüzel kişi üzerinden iş yapılmasını yasaklamıştır. Köy Bölgelerini Geliştirme Programları (KBGP) şimdiki Avrupa Parlamentosu  milletvekilli ideyleri arasında yer  alan, Hak ve Özgürlükler Harekeri (DPS) saflarında politik bir kişi olarak görevli olan,  aynı zamanda Tarım Bakanlığına bağlı çalışan ve Avrupa paralarını projelere göre paylaştıran Devlet Tarım Fonu Başkan yardımcısı Bayan Atice Alieva-Veli’dir.  Şöyle ki Bayan Atice Alieva-Veli’nin Sofya’da dairesi ve köyde “misafir evi” yok.  Fakat Sofya’daki super lüks daireyi satın alan babasıdır. Fakat aday listesi kayıtlarına Bayan Atice Alieva-Veli işlememiştir.

Biz burada akrabalık – partili – Avrupa Parlamentosu milletvekili adayı ve yatırımcı – iş ilişkileri yumağını sökmeye çalışıyoruz.

Başkan Mustafa Karadayı’nın eşinin ismi Cevriye, kızlıkta baba adı Küçük, kimlik vesikası adı da Cevriye Raif Karadayı’dır.  Cevriye’nin kızkardeşi Zetiye Raifova Karaahmed  Borino muhtarı Mustafa Karaahmed’in eşidir. Cevriye ve Zetiye’nin kardeşi ise Nevredin Raif Küçük’tür.

Şöyle ki muhtar karaahmed ile Başkan Karadayı bacanaktır. HÖH DPS liderinin baldızı Zetiye, kayınbiraderi ise Nevredin’dir.  Nevredin’in firması “Videnitsa 2004” tek başına veya konsorsiyum halinde olmak üzere Smolyan (Paşmaklı) ili, Devin (Dövlen) Belediyesi, Borino (Kara-Bulak) köyündeki Avrupa fon Paralarıyla 3.5 (üç buçuk) milyon levalık işin hepsini gerçekleştiren şirkettir. Bizi Bulgaristan’da sözde yöneten ve Avrupa Parlamentosunda temsil etmek isteyen şahızların ikisini tanıdınız:

  • Mustafa Karadayı
  • Atice Alieva-Veli

Oyunuzu kime isterseniz ona verebilirsiniz.

Son

Reklamlar