Yol inşaat şirketleri, yapılan onarım çalışmalarının devlet tarafından ödenmemesinden dolayı ikinci kez ulusal çapta protesto gösterisi düzenleyerek Halk Meclisi’nin önünü trafiğe kapattı.

85 şirketin üye olduğu “Yollar” Sektör Odası tarafından düzenlenen gösteri kapsamında saat 11’de ülkenin 27 yerinde eş zamanlı protesto gösterileri ve yolları trafiğe kapatma eylemleri başladı.

Memnuniyetsizlik duyan şirket temsilcileri “Alacaklarımızı istiyoruz!”, “Yol inşaat sektörü iflasın eşiğindedir” ve “Her emeğin karşılığı olmalı” türünden sloganlar attı.

Protestocu bir işçi BNR’ye konuşurken şunları söyledi:

” Üç aydır sadece avans alıyoruz. Nasıl çalışacağımızı bilmiyoruz. İşten çıkarılan çok sayıda kişi var. Paramız yok. İçinde bulunduğumuz durum çekilmez hale geldi.”Struma otobani. Blagoevgrad, 20 Nisan 2022Struma otobani. Blagoevgrad, 20 Nisan 2022

Diğer bir protesto katılımcısı şunları paylaştı:

” Eşimin aldığı maaşla geçiniyoruz. Eşim çalışmazsa geçinemeyiz. Aylardır paramızı almıyoruz. Herkes alacağını bekliyor.”

” Alacağım en az 3000 leva var. Üniversiteli kızlarım var. Onlara nasıl bakayım? İmkanı yok. Buraya para kazanmak için geldik, oysa paramızı alamıyoruz”.

” Asgari maaşı donduran milletvekilleri, kendi maaşlarını her gün artırıyorlar. Buna ne denir? Enflasyon var. Her şey zamlanırken aylıklar dondurulmuş durumda” diye yakındı işçiler.

Halk Meclisi’nde vekiller “Yol Altyapısı” Ajansının şirketlere olan borçların ne kadarını ödeyeceğini tartışırken toplanan kalabalık Bakanlar Kurulu’na yürüyüş yapıp geri döndü.

Başkentte düzenlenen protestoya sürücü kursu eğitmenleri de katıldı. Direksiyon eğitmenleri, yolların durumu, yol ve trafik işaretleri, hendekler ve pahalı yakıttan dolayı memnuniyetsizliğini dile getirdi.Sofya, 20 NisanSofya, 20 Nisan

BNR

Reklamlar