Çernooçene (Yenipazar) Belediye Başkanı Aydın Osman, Belediye Meclis Başkanı Bedriye Gaziömer, Bulgaristan Meclisi Eğitim ve Bilim Komisyonu Başkan Yardımcısı ve Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) Milletvekili Erol Mehmet ve köy muhtarları, Çernooçene ilçesine bağlı Belir Vir (Mındırağaç) köyüne yakın bir mevkide yapılan sağlık ve bereket mevlidine konuk oldular.

Aslen Beli Vir köyünden olan eski HÖH Milletvekili Remzi Osman da konuklar arasında yer aldı.

Mevlit merasimine bölgeden insanlar, Türkiye’den gelen göçmenler ve Batı Avrupa ülkelerinden gelen gurbetçiler olmak üzere onlarca Müslüman katıldı.

Mevlit programında başta eski Bulgaristan Müslümanları Başmüftüsü Fikri Sali ve Çernooçene Merkez Camii imam-hatibi Şaban Müslüm olmak üzere bölgede imamlar tarafından Kur’an-ı Kerim tilaveti sunuldu, Mevlid-i Şerif ve ilahiler okundu ve sağlık ve bereket için topluca dua edildi.

Dini merasim Beli Vir Camii Encümenliği tarafından Çernooçene Belediyesi’nin maddi katkılarıyla organize edildi.

Çernooçene Belediye Başkanı Aydın Osman, katılımcıları selamladı ve onlara bu zor zamanlarda gelenekleri korumayı başardıkları için teşekkür etti. Başkan, ”Bu tür merasimler, dünyanın dört bir yanına dağılmış insanların görüşmelerine, sosyal kaynaşmanın ve toplumdaki iyi ilişkilerin önemini idrak etmelerine bir vesiledir” dedi.

Aydın Osman, ”Bu bağlamda daha iyi birer insan olmamamızı, birbirimizle kaynaşmamızı ve birbirimize karşı hoşgörülü davranmamızı temenni ediyorum, buna ihtiyacımız var” diye vurguladı.

Sağlık ve bereket mevlitleri ve yağmur duaları, bölgede insanları bir araya getiren ve sohbet etme fırsatı veren gerçek bir bayrama dönüştü.

Mevlidin yapıldığı yerde eski bir mezar bulunuyor. Yerlilerin anlattığı rivayetlere göre bu mezarda eskiden bölgede hatırı sayılan bir Müslüman yatmaktadır.

Katılımcıları, mevlit organizasyonuna verdikleri destek için minnettarlığını ifade ederek, katkıda bulunan yerli halka ve bağışçılara kalbi teşekkürlerini sundular.

Mevlide katılan herkese kurban eti ve pirinçle pişirilen geleneksel pilav dağıtıldı.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar