Bulgaristan’ın ilk kaplıca merkezi Vırşets suyu sinir sistemi, eklem ve kaslar, böbrekler, kalp- damar ve boşaltım sistemine iyi geliyor.

Bulgaristan’ın ilk kaplıca merkezi olan Vırşets bu yaz üçüncü “Sağlık yürüyüşüne” ev sahipliği yaptı. Fizik tedavi uzmanı Gorna Bela Reçka “İzgrev 2019” okuma evi sorumlusu Katerina Vılçeva: ”Yürüyüş insanların iletişimi için, ayrıca küresel sorun olan hareketsizlik ve obez karşıtı en doğal yöntemdir” dedi. Katerina anestezi uzmanı Dr. İlko Asenov ile birlikte insanları bedenlerine karşı sorumlu olmaya ve kendi fiziksel sağlıklarında karşı ciddi olmaya teşvik eden “Modus Vivendi” hareketini kurdular.

“Yaklaşık iki yıldır hastalıklar ve sebepleri konusunda arkadaşça paylaşımlarda bulunuyoruz. İnsan sağlığı konusunda ciddi deneyim sahibiyiz. Doktor Asenov geçmişte çocukluğundan bir kamptan anılarını anlattı. Geçmişte bir doktorun insanlar açısından neler ifade ettiğini anlattı ve insanların kendi bedenleri ve sağlığıyla teması kaybettiğinden yakındı. Doktor ve sağlıkçılar olarak kişinin kendi vücudu ve sağlık alışkanlıklarıyla bağını yeniden kurmasında yardımcı olmalıyız.

Bu ünlü kaplıca şehrinin tarihini anlatmak için “Sağlık yürüyüşü” adlı rota hazırlandı. Yürüyüş boyunca insanlar aralarında sağlık üzerinde konuları konuşuyor, beslenme, yürüyüş ve benzeri deneyimlerini istişare ediyorlar.

Vırşets'te Dr. Damyan İvanov'un heykeli.

Vırşets’te Dr. Damyan İvanov’un heykeli.

“Vırşets Bulgaristan’ın ilk balneo- tedavi, kaplıca merkezidir. İlk kaplıca rehabilitasyon uzmanı doktor Damyan İvanov Almanya Gratz şehrinde tıp okumuş, sonra da yurda dönmüş. Sonra da bölgenin ilk kadrolu doktoru olmuş. O zaman Vırşets, küçük, sade bir köyden modern Avrupa kaplıca sayfiyesine dönüşmüş. İlk açık banyo ve kaynak suların keşfini doktor İvanov yapmış. Şifalı termal suyun özelliklerini bir de sağlık- yürüyüş parkurlarıyla birleştirmiş. Vırşets’in vizyonunu kuran işte Almanya’da eğitim görmüş bu doktor Damyan İvanov olur. Termal merkezin çevresinde yer alan “Güneşli bahçe” projesinin fikri de ona ait. Banyolar dışında Çam parkı da ziyaretçilerin sağlıklı yaşam, tedavi ve rehabilitasyon sürecine katkı sağlar. Borov Park- Çam Parkı Sofya’da Borisov Parkından sonra insanların ekmiş olduğu en büyük ikinci ormanlık park haline gelir”.

Vırşets termal suyu eşsiz şifalı özellikleri olan bir kaynak suyudur. Bu su hem içilebilir, hem vücut dışında yararlı olabilir.

Doktor Asenov anlattı: “İçeriği kan plazmasına yakın olduğu için, normlar dahilinde biraz radyoaktifliği de var. Buna biz “elverişli oranda radyoaktivite” diyoruz. Bu organizmanın ciltten temizlenmesi, beslenme sistemiyle bütün zehirli maddeleri ve toksinleri çıkarmasına yardımcı olmaktadır.

Vırşets suyu insanın vücudundaki zararlı toksinleri dışarı çıkarıyor. Sinir sistemi, eklem ve kaslar, böbrekler, kalp- damar ve boşaltım sistemine iyi geliyor.

Reklamlar